"MOJ POSAO JE DA OBJASNIM POZICIJE SRBIJE" Predsednik Vučić objavio snimak iz Granade: Borićemo se za svoju zemlju SVOM SNAGOM
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

niz bilateralnih sastanaka

"MOJ POSAO JE DA OBJASNIM POZICIJE SRBIJE" Predsednik Vučić objavio snimak iz Granade: Borićemo se za svoju zemlju SVOM SNAGOM

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je snimak iz Granade, gde je imao brojne susrete i bilateralne sastanke sa evropskim liderima.

Predsednik Vučić istakao je da je sa njima, između ostalog, razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i naglasio da je njegov posao da objasni pozicije Srbije, što će, kako je istakao, i nastaviti da radi.

"Tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama. Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti.", piše u objavi predsednika Srbije.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić juče je učestvovao na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, na koji je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri su razgovarali o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imao je niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kurir.rs

Bonus video:

04:28

Predsednik Aleksandar Vučić na radnom doručku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track