POZIV NA MOLITVU ZBOG TEŠKE SITUACIJE NA Kosovu i Metohiji! Vladika Teodosije: Održite Molebni kanon u manastirima i crkvama!
Foto: Aleksandar Jovanović

Episkop raško-prizrenski

POZIV NA MOLITVU ZBOG TEŠKE SITUACIJE NA Kosovu i Metohiji! Vladika Teodosije: Održite Molebni kanon u manastirima i crkvama!

Politika -

Episkop raško-prizrenski Teodosije oglasio se povodom, kako je naveo, teške situacije u kojoj se nalazi srpski narod sa svojom crkvom na Kosovu i Metohiji.

- Povodom teške situacije u kojoj se trenutno nalazi naš narod sa svojom Crkvom na Kosovu i Metohiji, kao nadležni episkop, očinski pozivamo sveštenstvo, monaštvo i vernike naše Eparhije raško-prizrenske da, u okviru svojih mogućnosti, ove godine poste na vodi tri dana pred praznik Pokrova Presvete Bogorodice (sredu, četvrtak i petak) i da se u manastirima i parohijskim hramovima, posle večernje službe, služi Molebni kanon Presvetoj Bogorodici - navodi se u saopštenju koje je potpisao episkop Teodosije i na kraju se dodaje:

- Neka bi Presveta Bogomajka svojim pokrivom zakrilila i molitvama zaštitila naš napaćeni narod, kako na Kosovu i Metohiji, tako i svuda u svetu gde hrišćani trenutno stradaju - zaključio je.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:26

KAKO JE MOGUĆE DA US ORUŽANE FORMACIJE IZ SRBIJE PREŠLE NA KOSOVO U TOM TRENUTKU?! Miletić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track