"EU NE MOŽE DA UVEDE SANKCIJE SRBIJI" Drecun o brutalnoj kampanji protiv Srbije: Ove TRI DRŽAVE rekle su da su protiv toga!
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

kurir tv

"EU NE MOŽE DA UVEDE SANKCIJE SRBIJI" Drecun o brutalnoj kampanji protiv Srbije: Ove TRI DRŽAVE rekle su da su protiv toga!

Politika -

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KIM, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljima o posledicama dešavanja u Banjskoj, ali i politike povodom albanskog terorizma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ambasador Hil u Beogradu, prema rečima Drecuna, njegovo ponašanje je neki putokaz kako bi neki američki političari trebalo da se ponašaju u buduće:

- Veoma balansiran i pozitivan pristup SAD čak i saradnje na vojnom planu, prave se mnogi projekti, a ima i ljudi koji znaju da Srbiju treba drugačije tretirati. A oni koji imaju agresivnu politiku, posebno ona koja nas je bombardovala... Protiv Srbije vode brutalnu kampanju. Da li će biti prihvaćeni rezultati naše istrage, od toga će zavisiti uslovi za nastavak "dijaloga". Ne slažem se sa onima koji su požurili da u našoj javnosti kažu da nema ništa od tih mera. Iz razgovora sa desetina zvaničnika predsednik je oštro reagovao i poručio jasnu poruku. EU ne može da uvede sankcije. Mađarska i Rumunija su rekle da će se suprotstaviti, Slovenija je rekla da će se suprotstaviti. Najvaljen je sastanak za kraj mesesca uključujući tu i MIroslava Lajčaka. Tu će se sve repiti - smatra Drecun i zaključuje:

04:47

EU NE MOŽE DA UVEDE SANKCIJE SRBIJI Drecun o brutalnoj kampanji protiv Srbije: Ove TRI DRŽAVE rekle su da su protiv toga!

Kao i Nemačka koja ima potpuno neprijateljski stav prema Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji. Pokušavaju da oblate i porodicu predsednika Srbije... - rekao je Drecun.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:19

DIJALOG NIJE JEDINO REŠENJE ZA KIM Gajović: Srbija ima pravo po rezoluciji 1244 da pošalje kontigent vojske na Kosovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track