"OVO JE MOJA MOLBA" Vučić pozvao Srbe sa severa Kosova da izađu sa inicijativom za izbore
Foto: Printscreen/PRVA

"OVO JE MOJA MOLBA" Vučić pozvao Srbe sa severa Kosova da izađu sa inicijativom za izbore

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je pozvao Srbe sa severa Kosova da izađu sa inicijativom za što skorije izbore, kako bi došli do osnovnih poluga vlasti na severu Kosova!

"To je moja molba, da se izađe što je moguće pre na izbore, i da tako pokrenemo postupak konsolidacije i da vidimo kako i na koji način da osnovne poluge vlasti da dođu u ruke onih koji tamo žive, iz ruku onih koji nikad nisu živeli tu, niti će“, rekao je Vučić za TV Prva.

Dodao je da oni koji govore da su Srbi napustili institucije treba da budu svesni da su to uradili, tek kada ih je praktično ukinuo Aljbin Kurti.

„On je smenom Đurića ukinuio tu policiju, tada su napustili institucije, ne iz svog hira. A, ključni razlog je što su 10 godina čekali formiranje ZSO, a da te ZSO nije bilo“, rekao je Vučić.

Neće biti sankcija protiv građana, ako ih bude biće protiv mene

Vučić je rekao i da ne veruje da će biti bilo kakvih sankcija protiv građana Srbije, već., ako neko bude želeo da ih donese, doneće ih protiv njega lično.

O je, upitan da li građani imaju razloga da se plaše rata i sankcija, naglasio da nikada ne može niko da tvrdi šta će se dogoditi, ali da ljudi u Srbiji mogu biti mirni, spokojni i sigurni.

„Verujem da ćemo imati i uspeti da sačuvamo mir, zahvaljujući snazi naše države, vojske. Da je vojska slabija odavno ne bismo imali mir, jer bi mnogi preduzimali akcije protiv nas“, kazao je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track