SVEČANA VEČERA ZA DELEGACIJU IZ JAGODINE: Kugler: Bez Srbije, Evropska unija nije potpuna!
Foto: Foto: Grad Jagodina

AUSTRIJA

SVEČANA VEČERA ZA DELEGACIJU IZ JAGODINE: Kugler: Bez Srbije, Evropska unija nije potpuna!

Politika -

Predsednici Grupa prijateljstva Srbije i Austrije u parlamentima Srbije i Austrije Dragan Marković Palma i Gudrun Kugler na zajedničkoj svečanoj večeri u Beču priređenoj za delegaciju iz Srbije od 300 članova

U Beču je priređena svečana večera za delegaciju iz Srbije od 300 članova, predvođenu predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, koji je i predsednik Parlamenarne grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije.

Svečanoj večeri priusustvovala je i predsednica parlamentarne grupe austrijsko – srpskog prijateljstva u Saveznom parlamentu Austrije Gudrun Kugler, koja je razgovarala sa Markovićem o daljoj saradnji. „Jučerašnji dan u Beču bio je Dan poljoprivrednika iz Srbije koji su se vozili fijakerima kroz glavni grad Austrije. U fijakerima imali smo i zastavu Srbije, a zastava Srbije je zakon. Samo ove godine u organizaciji Skupštine grada Jagodina Beč je posetilo 600 ljudi, 300 studenata u martu i sada još 300. Austrija je prijateljska zemlja Srbiji. Razgovarali smo i o bolnim temama za Srbiju.

Dragan Marković Palma
foto: Foto: Grad Jagodina

Mnoge stvari su nam zajedničke, pre svega ekonomska saradnja i zadatak nas predsednika parlamentarnih grupa srpsko – austrijskog prijateljstva u oba parlamenta je da povezujemo privrednike između dve zemlje i doprinosimo jačanju ekonomske, kulturne, sportske i političke saradnje“, rekao je Dragan Marković Palma. Predsednica parlamentarne grupe austrijsko – srpskog prijateljstva u Saveznom parlemnatu Austrije Gudrun Kugler, koja je funkcioner Austrijske narodne partije kancelara Karla Nehamera, istakla je da veoma počastvovana što prisustvuje svečanoj večeri koja je priređena za srpsku delegaciju.

- Za Austriju je Srbija veoma važna zemlja u ekonomskom, političkom, kulturnom i sportskom životu. Ja sam veoma zahvalana građanima Srbije koji žive u Austriji i koji značajno doprinose razvoju Austrije. Austrija podržava evropski put Srbije i za nas Evropska unija nije potpuna bez Srbije. Veliko hvala mom kolegi Draganu Markoviću Palmi, veliko hvala svima vama što ste ovde. Srpske proslave su uvek najlepše i srpska hrana je uvek najbolja. Živeli!“, poručila Gudrun Kugler.

Dragan Marković Palma
foto: Foto: Grad Jagodina

Marković je Kugler poklonio tradicionalni srpski set sa šajkačom, opancima i domaćim proizvodima poput meda sa oznakom Grada Jagodine. Marković i Kugler su zaigrali i srpsko kolo i time simbolično potvrdili prijateljstvo Srbije i Austrije u sred Beča. Tokom svečane večere organizovano je i izvlačenje 10 dobitnika, a nagrada je sedmodnevno letovanje o trošku donatora. Povod je 60. 000-ti član delegacije koji je negde putovao sa delegacijom Skupštine grada Jagodina.

Petoro dobitnika su poljoprivrednici, a ostalih petoro prosvetni i zdravstveni radnici, vaspitači i novinari. U Beču su priređene dve svečane večere za srpsku delegaciju, a prisustvovali su i ambasador Srbije pri OEBS – u Žarko Obradović, generalni direktor Univerzitetske klinike Republike Srpske i narodni poslanik SNSD u Skupštini Republike Srpske Vlado Đajić, poslanici Narodne skupštine Srbije članovi parlamentarne grupe srpsko-austrijskog prijateljstva, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predstavnici odborničkih grupa u Skupštini grada Jagodine, privrednici iz Srbije i Austrije.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se Jasmin Muharemović i orkestar „Doktori“ i velika zvezda narodne muzike Milica Jokić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track