"KURTI SADA OSNIVA SPECIJALNU POLICIJSKU JEDINICU ZA OBLAČENJE" Srpska lista o novom maltretiranju Srba na KiM
Foto: Kurir, AP Olivier Matthys

"KURTI SADA OSNIVA SPECIJALNU POLICIJSKU JEDINICU ZA OBLAČENJE" Srpska lista o novom maltretiranju Srba na KiM

Politika -

Iz Srpske liste poručili su danas da "diktatorski režim Aljbina Kurtija nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba", pa su sada ustanovili i “specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje”, koja, kako navode, ima nameru da odredi šta će nositi na sebi kada izlaze iz svojih kuća.

"Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!?", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ukazuju i da su "oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda".

"Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane", ističu iz Srpske liste.

Dodaju da "ćutanje na svakodnevno šikaniranje građana međunarodne predstavnike stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima".

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track