"OKO KINE SE MOŽE IZGRADITI NOVI SVETSKI KOMONVELT?!" Dragan Radenović: Više ne funkcioniše piramidalni sistem upravljanja
Foto: Kurir Televizija, Instagram/buducnostsrbijeav

USIJANJE

"OKO KINE SE MOŽE IZGRADITI NOVI SVETSKI KOMONVELT?!" Dragan Radenović: Više ne funkcioniše piramidalni sistem upravljanja

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na samitu inicijative "Pojas i put" u Kini I potpisao tri strateška dokumenta o saradnji, od kojih je najznačajniji Sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom.

Ovaj događaj komentarisali su u emisji Usijanje prof.dr Dragan Radenović, akademik, Dejan Vuk Stanković, politički analitičar i Mahmud Bušatlija, savetnik za investicije i razvoj.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Radenović je konstataciju kinsekog predsednia Si Đipinga da je Srbija čelični prijatelj Kine sagledao u kontekstu savremenih teorija upravljanja i ekonomije koje vse kako kaže dosta razlikuju u odnosnu ne ranije periode.

- U teoriji upravljanja piramidalni način upravljanja više nije ono što obezbeđuje budućnost već obrnuto kada tu piramidu okrenete na suprotnu stranu. Po horizontu onaj koji se nalazi na dnu ima mogućnost da gleda šta se dešava u tim horizontalnim podelama. To se danas izučava u metodološkim pristupima upravljanju društvima i državama - rekao je Radenović i dodao:

04:57

OKO KINE SE MOŽE IZGRADITI NOVI SVETSKI KOMONVELT?! Radenović: Više ne funkcioniše piramidalni sistem upravljanja

- Država više nemaju perspektivu koje su imale do sada. Nekada su se dok je Britanija imala ogroman i neposredan uticaj na svetska zbivanja zemlje koje su pod njenom dominacijom zvale Komonvelt. To je zajedničko udruživanje oko nekih zajedničkih vrednosti. Sada u nekoj budućnosti ovaj put i pojas bi bila neka nova vrsta novog Komonvelta.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:44

KINA BI MOGLA DA POKRENE NOVO ŽARIŠTE! Analitičar upozorava da bi u Aziji mogao se ponovi ukrajinski scenario

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track