ŠTO PRE FORMIRATI ZSO! Čotrić i Jugović: Verujemo da će predsednik Vučić još jednom odbraniti vitalne srpske interese na Kosmetu!
Aleksandar Jugović i Aleksandar Čotrić, Foto: AP/Darko Vojinović, Dado Đilas, Kurir Televizija

Narodni poslanici spo poručuju uoči samita lidera Evropske unije u Briselu

ŠTO PRE FORMIRATI ZSO! Čotrić i Jugović: Verujemo da će predsednik Vučić još jednom odbraniti vitalne srpske interese na Kosmetu!

Politika -

Očekujemo da će lideri Evropske unije na samitu koji počinje u četvrtak u Briselu izvršiti pritisak na Aljbina Kurtija da što pre raspiše lokalne izbore u opštinama na severu Kosova i Metohije i omogući formiranje Zajednice srpskih opština, što je preuzeta obaveza po Briselskom sporazumu, istakli su u saopštenju poslanici SPO u Narodnoj skupštini Srbije Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović.

Predsednik Aleksandar Vučić sa predsavnicima Velike petroke nakon poslednjih razgovora o KiM
Predsednik Aleksandar Vučić sa predsavnicima Velike petroke nakon poslednjih razgovora o KiMfoto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- Sprovođenje ovih obaveza prištinske strane doprineće smirivanju napetosti koje su nastale zbog brojnih napada Albanaca na srpsko stanovništvo, diskriminacije prema srpskoj zajednici i neovlašćenog prisustva specijalnih jedinica na severu pokrajine - naveli su narodni poslanici.

Aleksandar Čotrić i Aleksandar Jugović dodaju da smatraju da će najviši predstavnici Evropske unije uvideti i zaključiti da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije iskreno posvećeni mirnom i diplomatskom rešenju kosovskog problema, za razliku od Kurtija koji svojim ratoborni delovanjem izaziva tenzije i stvara nesigurnost među Srbima, i u enklavama, i u severnom delu Kosova i Metohije.

Aleksandar Jugović i Aleksandar Čotrić
Aleksandar Jugović i Aleksandar Čotrićfoto: AP/Darko Vojinović, Dado Đilas, Kurir Televizija

- Uvereni smo da će predsednik Aleksandar Vučić, uprkos iskušenjima i pritiscima koji ga očekuju na razgovorima u Briselu, još jednom odbraniti i sačuvati vitalne srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track