OVAJ SRAMNI ČIN POKAZUJE STANJE SRBA POD KURTIJEVIM REŽIMOM! Srpska lista se oglasila povodom pljačke crkve u Osojanu!
Foto: Kurir

saopštenje

OVAJ SRAMNI ČIN POKAZUJE STANJE SRBA POD KURTIJEVIM REŽIMOM! Srpska lista se oglasila povodom pljačke crkve u Osojanu!

Politika -

Srpska lista istakla je da se sistemsko proterivanje Srba i zatiranje srpskog postojanja na KiM pod režimom premijera Aljbina Kurtija nastavlja svakodnevno.

U Osojanu, u opštini Istok jutros je obijena crkva Svetog Arhangela Gavrila, a kako navode iz Srpske liste, do novog obijanja srpskih svetinja dolazi nakon stigmatiziranja srpskih manastira na najružniji način, progona monaha, skrnavljenja i prekopavanja srpskog pravoslavnog groblja.

- Na udaru esktremista se nalaze naši građani, naše zdravstvene ustanove, a kao što je uvek bilo, sudbinu srpskog naroda deli i naša Srpska pravoslavna crkva. Ovaj sramni čin, je još jedan u nizu pokazatelja stanja ljudskih i verskih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pod režimom Aljbina Kurtija, ali i odnos koji nadležne lokalne i međunarodne institucije pokazuju po pitanju poštovanja svojih obaveza prema mandatima koji su im povereni - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista pozvala je sve odgovorne da se najhitnije uključe i otkriju počinice napada na SPC, i pozovu ih na odgovornost.

- Po pitanju odgovornosti to se odnosi kako na ovaj napad, tako i na preoravanje srpskog groblja u Kosovskoj Mitrovici kao i progon igumana manastira Devine vode - dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track