POVRATNICI IZLOŽENI SVAKODNEVNIM PROVOKACIJAMA! Srpska lista se oglasila povodom krađe traktora srpskoj porodici!
Foto: Kurir

saopštenje

POVRATNICI IZLOŽENI SVAKODNEVNIM PROVOKACIJAMA! Srpska lista se oglasila povodom krađe traktora srpskoj porodici!

Politika -

Srpska lista oštro je osudila krađu traktora porodice Aleksandra Đurića iz Osojana, kao i nereagovanje međunarodne zajednice na niz pritisaka od strane Priština na Srbe povratnike, kao i na Srpsku pravoslavnu crkvu u poslednje vreme, pozivajući Euleks, Kfor, ali i ambasade Kvinte da u skladu sa svojim autoritetom stanu u zaštitu srpskog naroda, prenosi Kosovo Onlajn.

Podsećaju da je u noći između subote i nedelje ukraden traktor porodici Aleksandra Đurića, iz Osojana, samohranog oca tri ćerke, uglednog domaćina koji živi od poljoprivrede i tako opstaje na KiM.

- U ime Srpske liste izražavamo oštar protest lokalnim i međunarodnim institucijama koje su odgovorne za mir i sigurnost građana jer i pored upozorenja koje smo poslali pre nekoliko dana da se u Metohiji sprovodi pritisak na srpske povratnike koji su izloženi svakodnevnim provokacijama, čega nije izuzeta ni naša crkva, niko od nadležnih organa nije preduzeo nijedan korak kako bi otkrili odgovorne za prethodno počinjena nedela, niti da preventivno deluju i spreče nove incidente i provokacije - navodi se u saopštenju stranke.

Kako ističu u atmosferi svakodnevnih pritisaka na Srbe na KiM postavlja se pitanje gde je kraj ugnjetavanju srpskog naroda, i gde je svest i savest odgovornih?

- Još jednom pozivamo Euleks, Kfor, ali i ambasade Kvinte da u skladu sa svojim autoritetom stanu u zaštitu srpskog naroda. Njihovo ćutanje ekstremisti očigledno pogrešno tumače kao odobrenje, a to je apsolutno neprihvatljivo - poručuje Srpska lista.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

01:58

OVDE NEMA POLITIČKOG UMEĆA, SAMO FRANŠIZA Obradović: Opozicija samo menja robne marke pred svake izbore, SVE JE TO LAKRDIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track