ANTONIJEVIĆ O PORUKAMA URSULE FON DER LAJEN: Izuzetno značajno, Srbija i njeni građani će videti SAMO NAPREDAK!
Foto: Kurir Televizija

OHRABRUJUĆE

ANTONIJEVIĆ O PORUKAMA URSULE FON DER LAJEN: Izuzetno značajno, Srbija i njeni građani će videti SAMO NAPREDAK!

Politika -

Poseta predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen našoj zemlji, kao i poruke koje je poslala nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izuzetno su značajne u ovom trenutku i pozitivan su signal, ocenio je za Kurir pravnik Milan Antonijević.

- Sama poseta Srbiji i vreme koje je odabrano je značajno. Ne sme se zaboraviti da je poseta celom regionu jedna koherentna poruka i Srbiji i drugim državama. Sama ekonomska podrška EU je nešto što smo videli u prethodnom periodu i sada će ona da se uvećava i jasnije se stavlja kao prioritet. Evropska unija očigledno Srbiju vidi u toj jednoj novoj geopolitičkoj stvarnosti kao zemlju koja se nalazi unutar EU, te se radi i na skraćenim lancima snabdevanja, a Srbija ima šta da ponudi, poput rudnih bogatstava i industrija, a EU je vidi kao ravnopravnog partnera i to želi da podrži - kazao je Antonijević.

Milan Antonijević
foto: screenshot Prva tv

Napomenuo je da Srbija u ovom trenutku može stvarno da vidi šta znači EU - skup država koje su bazirane na solidarsnosti i ravnopravnosti, ali i velikoj ekonomskoj podršci.

- Od svega ovoga Srbija i njeni građani mogu videti samo napredak - konstatovao je Antonijević.

Ursula fon der Lejen
foto: Profimedia

Podsetimo, predsednica Evropske komisije, ukazujući na važnost saradnje EU sa Srbijom, naglasila je da je naša zemlja jedan od najizglednijih kandidata za prijem u EU. Ona je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem najavila i da bi, kada bude zaokružen plan podrške BDP Zapadnog Balkana, on mogao da se poveća za čak 10 odsto.

I. Ž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja