"IZAĐIMO IZ DELA LIČNIH UVREDA, FOKUSIRAJMO SE NA PROGRAME I IDEJE" Vuković: Lako manipulišu najvažnijim pitanjem Srbije (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"IZAĐIMO IZ DELA LIČNIH UVREDA, FOKUSIRAJMO SE NA PROGRAME I IDEJE" Vuković: Lako manipulišu najvažnijim pitanjem Srbije (VIDEO)

Politika -

Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić predao je juče Gradskoj izbornoj komisiji listu „Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane” za izbore u Beogradu. SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji, uz 18.836 potpisa podrške građana. Prvi na listi za grad Beograd je Aleksandar Šapić koji je posle predaje liste izjavio da će on biti i kandidat za gradonačelnika.

Nenad Vuković
foto: Kurir televizija

Gost u jutarnjem programu uživo, je bio Nenad Vuković predsednik Društva lobista Srbije koji je baš na tu temu razgovarao.

On je dao je svoje viđenje trenutne političke situacije u Srbiji i istakao je ključne aspekte političke debate i naglasio potrebu za jedinstvom i jasnim pristupom nacionalnim interesima.

Vuković je započeo govor analizom političke klime u zemlji. Naglasio je da se debata među političkim akterima intenzivirala, ali da je prožeta ličnim uvredama.

07:28

IZAĐIMO IZ DELA LIČNIH UVREDA, FOKUSIRAJMO SE NA PROGRAME I IDEJE Vuković: Lak MANIPULIŠU najvažnijim pitanjem Srbije (video)

Izražavajući svoje mišljenje o toj temi, rekao je:

- Samo nekako mi, kako smo seli, krenuli smo intenzivno u ovu debatu pa evo da možda izađemo iz ovog dela ličnih uvreda.

Jasno izražavajući svoju odlučnost da se suprotstavi ovakvim praksama, Vuković je dodao:

-Ja jesam, ali ja ću se samo... Uopšte me ne interesuje kakav je čiji sin, brat, tata, to nije... Ja ću se samo nadovezati na ovo što ste vi rekli, hajde da svi iznesemo u programe ideje, nešto konkretno što građani očekuju i da daju odgovore na ova pitanja.

Posebno se fokusirajući na pitanje nacionalnih interesa, Vuković je izrazio zabrinutost zbog odsustva jedinstva u opoziciji u vezi sa ključnim pitanjima, poput Kosova i Metohije.

Govoreći o manipulaciji ovim važnim pitanjem, Vuković je podvukao:

- Imali smo prilike u dosadašnjim kampanjama da vidimo kako se tim pitanjem najvažnijim lako manipuliše - Istakao je važnost jedinstva među političkim akterima u postizanju rešenja za ova nacionalna pitanja.

Vuković je takođe istakao da građani očekuju od političara da se posvete ključnim nacionalnim interesima i pronađu rešenja za probleme. Naveo je da se ne smatra da su ovi interesi nepoznati ili nerešivi, te da bi političari trebali raditi na njihovom ostvarivanju.

Nadalje, Vuković je razgovarao o pitanju stranog uticaja u političkim kampanjama i izborima. Prikazao je razliku između lobiranja i uticaja političkih grupacija iz inostranstva. Osvrnuo se na potrebu za transparentnošću i pravilnim odnosima političkih lidera sa stranim predstavnicima.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

12:37

DEMO BERIŠA O POLITICI SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track