MINISTAR VUČEVIĆ NA VOJNOTEHNIČKOM INSTITUTU: Nezamislivo da jedna mala zemlja proizvede toliko naoružanja i vojne opreme
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

MINISTAR VUČEVIĆ NA VOJNOTEHNIČKOM INSTITUTU: Nezamislivo da jedna mala zemlja proizvede toliko naoružanja i vojne opreme

Politika -

Direktor Vojnotehničkog instituta Aleksandar Kari izjavio je danas da je Vojska Srbije opremljena sa 75 odsto sredstava razvijenih, unapređenih i modernizovanih u tom institutu.

Kari je na obeležavanju 75 godina rada instituta rekao da je od osnivanja do danas oko 1.500 sredstava naoružanja i vojne opreme usvojeno u operativnu upotrebu Vojske Srbije, prenelo je Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Ministar odbrane Miloš Vučević naveo je da taj institut 75 godina učestvuje kao najveća naučnoistraživačka institucija u oblasti odbrambenih tehnologija u Srbiji.

"Gotovo da je nezamislivo i da nema takvog primera u Evropi pa skoro ni u svetu, da jedna tako mala zemlja osmisli, projektuje i proizvede toliko sredstava naoružanja i vojne opreme za ovih 75 godina", ocenio je ministar.

Dodao je da su ove godine u tom institutu primljena 53 nova zaposlena, kao i da su u avgustu svim zaposlenima podignute plate za 25 odsto.

Kurir.rs/beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track