Vesić: Sam sam Đilasu poslao manifest, nije ga ni tražio

Kao prijateljski savet

Vesić: Sam sam Đilasu poslao manifest, nije ga ni tražio

Politika -
Ono što ga čudi jeste da se privatna prepiska pojavila u medijima

BEOGRAD - Bivši savetnik Borisa Tadića i član DS Goran Vesić potvrdio je da je poslao mejlom "Manifest novih demokrata" zameniku predsednika DS Draganu Đilasu, ali i jedan i drugi iznenađeni su što je on osvanuo u medijima.

I dok je Vesić u izjavi za medije naveo da je mejl poslao kao prijateljski savet Đilasu, te da ga on nije tražio, Đilas je ponovio da neće dozvoliti da se bilo ko preko njega obračunava sa Tadićem.

"Običaj je u DS kada dobijete ovakav mejl da ga odmah prosledite svima koje bi sadržaj mogao da interesuje ili da ih dovede u zabludu", navodi Đilasi dodaje: "Nije tajna da je odnos Borisa Tadića i Gorana Vesića opterećen sukobima još iz vremena kada je Vesić bio Tadićev savetnik u Ministrastvu vojske. Upravo zato sam sa sadržajem mejla odmah upoznao šefa Tadićevog kabineta Miodraga Rakića. Verovao sam da će na taj način sve nedoumice biti razrešene i da će sadržaj mejla završiti na stolu kod Tadića, a ne u novinama", naveo je Đilas.

On je istakao da, kao što je već više puta rekao, "ne želi da se bilo ko sa Borisom Tadićem obračunava" preko njegovog imena i u tome neće učestvovati.

"Što se tiče samog "Manifesta", koji će, kako razumem, biti objavljen, ljudi koji prate politiku videće da je to praktično u potpunosti prepisan manifest Laburista iz 1997. godine, dakle dokument koji je star 15 godina", navodi Đilas.

Laburisti su za one koji politiku ne prate, na izborima u Engleskoj u maju 2010. doživeli svoj najveći politički poraz u poslednjih 100 godina. Oni upravo sada redefinišu svoju politiku i njihov novi program biće predstavljen na konvenciji koja se održava krajem ovog meseca u Mančesteru.

Sudeći po najavama, laburisti će napustiti svoju dosadašnju politiku i kroz novi program vratiće se svojim tradicionalnim opredeljenjima, navodi zamenik predsednika DS. "Ove činjenice, same za sebe dovoljno govore o političkoj težini ``manifesta`` i o njegovoj aktuelnosti u današnjem vremenu, pa ga ja dalje ne bih komentarisao", zaključio je Đilas.

Vesić je izjavio i da Đilas on njega nije tražio savet, već da je on smatrao svojom obavezom da mu, kao prijatelj, napiše kako vidi stvari i predloži mu rešenja.Ono što ga čudi je da se privatna prepiska pojavila u medijima, što je, kako je naveo, verovatno "uradio Tadićev tim", a što, po njegovim rečima pokazuje kako je "ovaj čovek vladao Srbijom četiri godine i zašto je izgubio vlast".Vesić smatra da je to sada već i pitanje za povernika Rodoljuba Šabića, za novinarske institucije pa i za neke evropske instance.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track