"OBMANJUJU JAVNOST PA KAŽU MEDIJSKI MRAK" Darko Obradović o predstojećim izborima: Ovo stvara umor i konfuziju među biračima!
Foto: kurir tv

kurir tv

"OBMANJUJU JAVNOST PA KAŽU MEDIJSKI MRAK" Darko Obradović o predstojećim izborima: Ovo stvara umor i konfuziju među biračima!

Politika -

Darko Obradović, Centar za stratešku analizu gostovao je u jutarnjem prgoramu Kurira, i izneo svoje mišeljenje o političkim dešvanjima u Srbiji.

"Obmanjuju javnost pa kažu medijski mrak" , započeo je razgovor Obradović.

02:34

LJUDI OBMANJUJU JAVNOST PA KAŽU MEDIJSKI MRAK Darko Obradović o predstojećim izborima

Beograd se priprema za izbore, a politička scena je poprimila novi intenzitet otkako su objavljeni kandidati za gradonačelnika. U svetlu trenutnih događaja, čini se da postoji pometnja oko profila pojedinih kandidata i njihovih političkih obećanja.

- Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste šta razdvaja kandidate za gradonačelnika poput Dobrice Veselinovića i ostalih. Ono što se ističe jeste Veselinovićeva dosadašnja aktivnost, ali istovremeno se postavlja pitanje o ideološkim razlikama među kandidatima.

Obradović je naglasio i dilemu proevropskih birača koji su nezadovoljni politikom prema Rusiji.

- Dok jedni očekuju članstvo u EU, drugi podržavaju rusofiliju, što stvara konfuziju među biračima - rekao je Obradović.

Redovno zasedanje skupštine, Skupština Srbije, Parlament, srpski parlament, Narodna skupština Republike Srbije
foto: Nenad Kostić

On takođe naglašava nedostatak jasne politike među kandidatima:

- Postavlja se pitanje da li u današnjoj političkoj areni postoji kandidat koji je zaista prepoznatljiv po proevropskom stavu ili da li neko ko nije imao priliku da se istakne može pružiti potrebnu promenu. Povezivanje s rusofilima ili takozvanim angažovanim desničarima bez jasne nacionalne ideologije može uticati na percepciju birača - dodao je Obradović i istakao:

- Bitno je imati gradonačelnika koji je operativan i koji će se baviti infrastrukturom i dodatnim vrednostima grada. Birači su umorni od političara koji se ne pojavljuju i ne pružaju transparentnost - istakao je Obradović.

Govoreći o nedostatku novih političkih lica, Obradović je naglasio:

- Uvek se vrte ista lica od jedne stranke do druge, što stvara umor među građanima. Potrebno je više novih lica koja će doneti svežu perspektivu i promene.

Obradović je takođe dao svoje mišljenje o nedavnom spajanju socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i pokreta "Dosta je bilo", izražavajući sumnju u njihovu kompatibilnost:

- Nejasno je kako se socijaldemokratija može spojiti sa idejama koje podržavaju hvalospeve kineskom predsedniku Si Đin Pingu.

Obradović ističe potrebu za novim političkim liderima i transparentnijim pristupom politici, dok kritikuje nedostatak jasne političke agende među trenutnim kandidatima za gradonačelnika Beograda.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:49

SRBIJA MORA DA NASTAVI OVAJ PROSPERITET KOJI VEĆ IMA OD 2012. GODINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track