VERUJEMO DA JE U INTERESU AMERIKE DA IMA SRBIJU ZA SAVEZNIKA: Vuk Velebit se sastao sa Eskobarom i američkim kongresmenom
Foto: Printscreen/Twitter/ Pupin Initiative

pupin inicijativa

VERUJEMO DA JE U INTERESU AMERIKE DA IMA SRBIJU ZA SAVEZNIKA: Vuk Velebit se sastao sa Eskobarom i američkim kongresmenom

Politika -

Vuk Velebit iz Pupin inicijative razgovarao je u Vašingtonu sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balka o srpsko-američkim odnosima i potencijalima za dalje jačanje odnosa.

- Ovo je bila prilika za nas da predstavimo Pupin inicijativu američkoj administraciji i da ukažemo na prostore koji postoje da se saradnja Srbije i SAD podigne na još viši nivo. Mi verujemo da je u interesu Srbije da ima Ameriku kao svog saveznika, ali i da Amerika ima Srbiju kao saveznika. Pupin inicijativa danas gradi odnose sa svima koji se bave našim regionom u Vašingtonu kako bismo igrali proaktivnu ulogu u predlaganju politika i strategija za razvoj odnosa - napisao je Velebit.

On se sastao i sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom iz Кalifornije, kome je poklonio dres reprezentacije Srbije.

- Usred zauzetog dana na Кapitolu, pronašli smo vreme za značajan razgovor o jačanju odnosa između Srbije i SAD. Uputili smo mu poziv da poseti našu prelepu Srbiju i, prepoznajući njegovu strast prema fudbalu, poklonili smo mu dres reprezentacije Srbije. Iskreno se zahvaljujemo kongresmenu Svolvelu i njegovom timu za suštinsku posvećenost razgovoru i podršku Pupin inicijativi - navode iz Pupin inicijative.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track