U POSLEDNJEM TRENUTKU: Prvi put posle dve godine lekovi stigli u bolnicu u Gračanici
Foto: Kosovo online

U POSLEDNJEM TRENUTKU: Prvi put posle dve godine lekovi stigli u bolnicu u Gračanici

Politika -

Šleper sa lekovima, koji je pre pet dana ušao na KiM, stigao je večeras i u Gračanicu.

Kako je istakao direktor Kliničko-bolničkog centra Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici, profesor dr Bratislav Lazić lekovi su stigli u poslednjem trenutku. U bolnicu su stigle velike količine infuzionih rastvora i drugih neophodnih medikamenata.

"Stigla je velika isporuka lekova, prvi put posle nešto više od dve godine. Veoma važna isporuka lekova, koja je stigla u poslednjem trenutku. Dobili smo lekove koji su nam najneophodniji da možemo da nastavimo sa stabilnim funkcionisanjem u lečenju našeg stanovništva", rekao je dr Lazić.

Zahvalio je Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiji, na uloženom trudu, koji je urodio plodom, da lekovi stignu na Kosmet.

„Očekujemo da će se ubuduće isporuke lekova nastaviti u koninuitetu“, dodao je dr Lazić.

Napomenuo je da je KBC, iako više od dve godine nije bilo isporuke lekova, zahvaljujući Srbiji koja je o tome vodila računa, bio dobro snabdeven.

„Uspeli smo da u dobroj meri prevaziđemao veoma dugačak i za nas neprihvatljiv period bez redovnog sanbdevanja i da bez zastajkivanja pružamo zdravstvene usluge stanovništvu“, dodao je dr Lazić.

Prethodno, kamioni sa lekovima, stigli su i u KBC Kosovska Mitrovica.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track