BOŽO PRELEVIĆ SASLUŠAN ZBOG UVREDA NA RAČUN BRATA PREDSEDIKA: Advokat Jovičić: Prelević je produžena ruka Dragana Đilasa!
Božo Prelević, Foto: Zorana Jevtić

treći osnovni sud

BOŽO PRELEVIĆ SASLUŠAN ZBOG UVREDA NA RAČUN BRATA PREDSEDIKA: Advokat Jovičić: Prelević je produžena ruka Dragana Đilasa!

Politika -

Glavna rasprava u postupku koji se protiv advokata Boža Prelevića vodi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, po tužbi brata predsednika Srbije Andreja Vučića, danas je okončana pošto je sudija posle više odlaganja saslušala Prelevića koji se prvi put pojavio u sudnici.

01:28

Branibor Jovičić punomoćnik Andreja Vučića

- Posle tri godine, konačno nas je gospodin Boža Prelević udostojio da pristupi na današnje ročište, na kom je i saslušan. Mogu samo da kažem da je gospodin Prelević produžena ruka gospodina Dragana Đilasa i njegov verbalni naslednik. Prilikom saslušanja ispričao nam je celu njegovu biografiju, krenuo je od davne 1978. pa je pobrojao sve funkcije koje je u životu obavljao, između ostalog, da je bio novinar, da je bio sudija, da je bio zamislite ministar unutrašnjih poslova, čovek koji je krao ratkapne. To je prosto neverovatno, ne daj bože da nam se to vreme vrati. Glavna rasprava je zaključena, nadamo se u pravičnu i zakonitu odluku i da će gospodin ratkapna da odgovara za sve gnusne neistine i laži koje je izgovorio o Andreju Vučiću - rekao je za Kurir zastupnik Andreja Vučića, advokat Branibor Jovičić.

Andrej Vučić
Andrej Vučić foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, zastupnici Andreja Vučića su je 23. februara 2021. godine podneli privatnu tužbu protiv Prelevića za naknadu nematerijalne štete i povrede časti i ugleda.

Tužba je, kako saznajemo, podenta jer je Prelević posle hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka 4. februara 2021. za pojedine medije izjavio da je "centralna figura u slučaju privođenja Veljka Belivuka i pripadnika njegove kriminalne grupe, upravo Andrej Vučić".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track