SUSRELI SE ALIŠA KERNS I EJUP MAĆEDONCI: Albanska lobistkinja iz Britanije najavila veću pomoć Ministarstvu odbrane tzv. Kosova!
Foto: Twitter/aliciakearns

Forum u Kanadi

SUSRELI SE ALIŠA KERNS I EJUP MAĆEDONCI: Albanska lobistkinja iz Britanije najavila veću pomoć Ministarstvu odbrane tzv. Kosova!

Politika -

Drugog dana učešća na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu u Kanadi, kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci se sastao sa šeficom odbora za spoljne poslove parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Ališom Kerns. Kernsova je, da podsetimo, poznata domaćoj javnosti po izjavi da je Srpska pravoslavna crkva umešana u šverc oružja na sever Kosova i Metohije, od čega je morala da se ogradi čak i Ambasada Velike Britanije, a da demantuje misija Kfora u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju kosovskog ministarstva, Maćedonci je zahvalio britanskoj poslanici na zalaganju da iznese "istinu" o Kosovu i "pretnje" koje mu dolaze od organizovanih terorističkih i paravojnih struktura, uz podršku državnih institucija Srbije.

- Ministar je tom prilikom izrazio zabrinutost za postojeće stanje i opasnost koju predstavlja militarizacija granične linije na strani Srbije, kao i podršku aktivnostima terorističkih grupa od strane bezbednosnih institucija Srbije - navodi se u saopštenju, a prenosi Reporteri.

Kerns je obećala da će se maksimalno angažovati i koristiti svoj uticaj da podrži Ministarstvo odbrane i KBS u izgradnji i razvoju odbrambenih sposobnosti.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track