"SUPROTNO ZVANIČNOM PROTOKOLU, SKINULI SMO KRAVATE" Vučić na prijateljskoj večeri sa predsednikom Kipra (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"SUPROTNO ZVANIČNOM PROTOKOLU, SKINULI SMO KRAVATE" Vučić na prijateljskoj večeri sa predsednikom Kipra (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na večeri predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa.

- Kao što vidite, sve suprotno zvaničnom protokolu, skinuli smo kravate i otišli na prijateljsku, a ne cemonijalnu večeru - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Ranije danas, predsednik Vučić svečano je dočekao predsednika Kipra Hristodulidisa ispred Palate "Srbija", koji u dvodevnoj poseti našoj zemlji.

- Kipar je istinski prijatelj naše zemlje i mi smo istinski prijatelji narodu i kiparskoj državi. Predsednik je veliki prijatelj Srbije, ponosni smo i srećni što je gost naše zemlje. Želim vam da se osećate kao kod svoje kuće. Otvorili smo razgovore, večeras ćemo imati svečanu večeru, a sutra nastavak razgovora tzv. treći samit dveju vlada. Održani su prethodni, 2013. i 2018. a takve savete Kipar održava samo još sa Egiptom i Grčkom, toliko nam je važan odnos. Potvrdili smo nedvosmisleno da želimo da unapredimo bilateralne odnose i međusobnu saradnju i posebno sam zahvalio Kipra predsedniku na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, Rezolucije 1244, poštovanju međunarodnog prava, Povelji Un - rekao je predsednik Vučić na konferenciji posle sastanka.

Predsednik Kipra Hristodulidis se zahvalio na gostoprimstvu i istakao da uvek rado dolazi u Beograd.

- Čast mi je da posetim Srbiju prvi put kao predsednik. Osećam bliskost s vama, smatramo Srbiju veoma bliskom. Osećam se kao među prijateljima.

Drugog dana posete biće održan Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim ceremonija potpisivanja niza memoranduma o razumevanju u prisustvu Vučića i Hristodulidisa.

Kurir.rs

Bonus video:

04:28

Predsednik Aleksandar Vučić na radnom doručku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track