MINISTAR VUČEVIĆ: Srbija zahvalna Kipru na stavu po pitanju Kosova
Foto: Zorana Jevtić

palata srbija

MINISTAR VUČEVIĆ: Srbija zahvalna Kipru na stavu po pitanju Kosova

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Miloš Vučević zahvalio je danas, u razgovoru sa kiparskim kolegom Mihalisom Jorgalasom, na tome što Kipar ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i najavio da će i Srbija nastaviti da podržava teritorijalni integritet Kipra i pronalaženje sveobuhvatnog rešenja političkim putem.

Naime, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom odbrane Republike Kipar Mihalisom Jorgalasom na marginama Saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar u Palati Srbija u Beogradu. Sednici Saveta prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kipra Nikos Hristodulidis.

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost za principijelan stav Kipra u vezi s nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“ i istakao da će Srbija nastaviti da podržava teritorijalni integritet Kipra i iznalaženje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja političkim putem.

Ministar Vučević ukazao je na važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, što je potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je istakao ministar Vučević, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) nastojaće da i u narednom periodu svojom predanošću, profesionalizmom i zalaganjem opravdaju ukazano poverenje i nastaviće da daju doprinos ispunjavanju mandata navedene misije.

Ministri odbrane Srbije i Kipra saglasili su se da su današnji razgovori o pitanjima od zajedničkog interesa bili konstruktivni te su izrazili zadovoljstvo saradnjom dve zemlje, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track