"KOSOVSKI SRBI NAJUGROŽENIJA ZAJEDNICA U EVROPI" Todorov nema dilemu: Uzimaju im jedno po jedno, OBISTINJUJU SE NAJGORE SLUTNJE
Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / Profimedia, EPA/GEORGI LICOVSKI

kurir tv

"KOSOVSKI SRBI NAJUGROŽENIJA ZAJEDNICA U EVROPI" Todorov nema dilemu: Uzimaju im jedno po jedno, OBISTINJUJU SE NAJGORE SLUTNJE

Politika -

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost kaže da onemogućavanje Srbima sa Kosmeta da izađu na izbore 17. decembra može da koristi samo opoziciji.

Đorđe Todorov
foto: Kurir TV

Gostujući u jutarnjem programu Redakcija na Kurir TV Todorov je u razgovoru s voditeljkom Oljom Lazarević prokomentarisao uslovljavanje Aljbina Kurtija da će Srbi moći da glasaju ako Beograd prizna nezavisnost Kosova.

01:17

KOSOVSKI SRBI NAJUGROŽENIJA ZAJEDNICA U EVROPI Todorov nema dilemu: Uzimaju im jedno po jedno, OBISTINJUJU SE NAJGORE SLUTNJE

- Nažalost, jeste i još jedan dokaz u prilog tome da Srbi zaista jesu negde najugroženija zajednica u Evropi u ovom momentu i vidimo da im se oduzimaju sva moguća prava, pa tako i to pravo na izbore, pravo na glas. Pravo glasa, čak postoje neke inicijative da im se ne dozvoli sad i ta vizna liberalizacija i da čak i po tome budu najdiskriminisaniji u Evropi - smatra Todorov.

Sagovornik Kurir TV kaže da se obistinjuju najgore slutnje kada je u pitanju potencijalna deeskalacija stanja na terenu.

- To zaista nije nešto što ide u prilog relaksiranja, demokratizacije i čitavog tog prostora i nažalost ponavlja se ono što smo, kad ste pitali da li je očekivan, ono što smo svi pretpostavljali da taj dijalog koji mi želimo da vodimo i prisutni smo svugde gde se vodi diplomatski način pregovora, sa druge strane ne idemo na baš, bar ne iskreno na isti način, nemamo odgovora, sa druge strane ne na isti način, iskreno - dodao je Todorov.

02:04

OPOZICIJI BI ODGOVARALO AKO SRBI SA KIM NE GLASAJU! Todorov: NJima je Kosovo važno samo u kampanji

Složio se sa konstatacijom Zorana Anđelkovića, koji je ranije danas u jutarnjem programu Kurir TV izjavio da neglasanje kosovskih Srba više odgovara delu opozicije.

- Sigurno bi išlo na ruku onima koji govore o tome i ispaljuju parole da je Kosovo izdato, prodato, s jedne strane da je priznanje već gotova stvar i zapravo govore o tome da oni bolje znaju od Srba na Kosovu i Metohiji i u kakvim uslovima žive i pred kakvim su izazovima i u kakvim se bude i leže u atmosferi straha i torture. Oni bolje naravno znaju u Beogradu i sa autokomande - ironičan je Todorov.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:53

SRBIMA DATA PONUDA KOJI SE NE PRIHVATA! Novinar iz Kosovske Mitrovice: Pre će glasati u Raškoj nego što će tako nešto potpisati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track