PREMIJERKA BRNABIĆ SASTALA SE SA HRISTODULIDISOM: Kipar podržava Srbiju na evropskom putu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Video plus

PREMIJERKA BRNABIĆ SASTALA SE SA HRISTODULIDISOM: Kipar podržava Srbiju na evropskom putu (VIDEO)

Politika -

Srbija i Kipar imaju isti stav kada je u pitanju poštovanje međunarodnog prava, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na sastanku sa predsednikom Kipara Nikosom Hristodulidisom i izrazila zahvalnost na kontinuiranoj podršci Kipra suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Brnabić je ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dvaju naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Istakla je da o posvećenosti unapređenju saradnje svedoči i održavanje treće zajedničke sednice dve vlade i izrazila uverenje da će memorandumi potpisani između ministarstava Srbije i Kipra doprineti čvršćoj saradnji, pre svega u oblastima obrazovanja, nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Ocenila je da najveću mogućnost za unapređenje privredne saradnje, predstavlja povećanje kiparskih direktnih investicija u privredu Srbije i pozvala kiparske kompanije da u većem broju investiraju na srpskom tržištu.

Premijerka je izrazila očekivanje da će, osim povećanja trgovinske razmene, biti razmotrena i saradnja u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, u kojima dve zemlje poseduju značajne potencijale.

Predsednik Hristodulidis je poručio da je Kipar posvećen ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji zemalja Zapadnog Balkana i preneo čvrstu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, imajući u vidu da jedino takva politika osigurava stabilnost u regionu i Evropi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:52

Brnabić: Predsednica takozvanog demokratskog Kosova ne želi ni da izgovori reč Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track