"JEDNI PIŠU PUTINU, DRUGI BRISELU, SVE ZBOG SANKCIJA" Srbljanović: Sve kampanje imaju naboj, ali ova opoziciona JE NABRUTALNIJA
Foto: Kurir TV

kurir tv

"JEDNI PIŠU PUTINU, DRUGI BRISELU, SVE ZBOG SANKCIJA" Srbljanović: Sve kampanje imaju naboj, ali ova opoziciona JE NABRUTALNIJA

Politika -

Republička izborna komisija odlučila je da glasanje u Kanadi, Portugaliji, SAD i u Ujedinjenom Kraljevstvu, zbog razlike u vremenskim zonama, bude održano u subotu 16. decembra od 7.00 do 20.00 časova, dok će se na ostalim biračkim mestima održati dan kasnije, kao i u Srbiji.

Rezulati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati pre završetka glasanja u Srbiji.

O izborima, izbornim listama, potpisima, porukama voditeljka Redakcije Olja Layarević razgovarala je sa Stefanom Srbljanovićem iz Centra za društvenu stabilnost.

- Svaka kampanja sama po sebi nosi jednu određenu dozu i naboja, i neke, da tako kažem, negativne energije i svega, ali ova čini mi se da je brutalna i da je ona otpočela mnogo ranije nego što su u stvari izbori i raspisani, i što je krenula sama izborna kampanja - smatra Srbljanović.

03:47

JEDNI PIŠU PUTINU, DRUGI BRISELU, SVE ZBOG SANKCIJA Srbljanović: Sve kampanje imaju naboj, ali ova opoziciona JE NABRUTALNIJA

Podsetio je da je deo opozicionih stranaka u kampanju krenuo mesecima pre raspisivanja izbora.

- Određene političke grupacije započele su izbornu kampanju još u maju, nakon ovih tragičnih događaja koje su se desile na Vračaru i u Mladenovcu. Nazvali ih grđanskim protestima, koji su vremenom sve više i više i postajali politički. S druge strane, vladajuća Srpska napredna stranka i koalicija stranaka koja podržava aktuelnu vlast je nekako pokušala da se bavi afirmativnom izbornom kampanjom, odnosno da predstavi sve one rezultate građanima Srbije koje su stvarali u poslednjih 11 godina - istakao je sagovornik Kurr TV.

Analizirao je i dva pola srpske opozicije, proevropski i državotvorni.

- Pritom svako malo, jedna od druge strane i ovi nacionalno opredeljeni i ovi građanski da tako kažem, jedni šalju pismo Putinu ubeđujući ga kako će Vučić da donese sankcije protiv Ruske federacije, drugi šalju pisma Evropskoj Uniji sa željom da uvede sankcije Vučiću, a samim tim i Srbiji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

02:10

OPOZICIJA JE DALA NEKOLIKO STRAŠNIH AUTOGOLOVA PRED RASPISIVANJE IZBORA! Stručnjaci tvrde: Očigledno je ko će trijumfovati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track