TADIĆ OŠTRO PO ĐILASOVOJ LISTI: Ucenjuješ, rasturaš opozicione stranke i još se zoveš "Srbija protiv nasilja"!
Foto: Beta/Milan Ilić, BETA/Amir Hamzagić

PRLJAVA KAMPANJA

TADIĆ OŠTRO PO ĐILASOVOJ LISTI: Ucenjuješ, rasturaš opozicione stranke i još se zoveš "Srbija protiv nasilja"!

Politika -

Lider SDS i nekadašnji predsednik Srbije poručio je da se nastavlja neverovatno prljava kampanja liste Srbija protiv nasilja protiv njegove liste i drugih opozicionih stranaka, te ocenio da je to zaista besramno.

- Nismo hteli to da iznosimo, ali sada ćemo morati zbog notornih laži koje iznosi Lazović kako je naša lista daleko ispod cenzusa. Dakle, baš danas smo imali uvid u najrelevantnija istraživanja koja pokazuju da je naša lista stabilno iznad cenzusa i što je još važnije - u stalnom rastu, a da je upravo Srbija protiv nasilja u padu. Očigledno su videli ta istraživanja, pa odmah potrčali da bedno pokušaju da sruše naš rezultat obmanjivanjem gradjana, kao što su i glasali na sednici GIK za obaranje naše liste. Kada je objavljeno da su na njihovoj listi falsifikovane STOTINE potpisa i kada smo dobili informacije da na više mesta imaju STOTINE falsifikovanih potpisa, nismo ih napali, iako su oni glasali da se naša lista obori zbog prijavljena dva slučaja, jer smatramo da samo Vučiću koristi obaranje opozicionih lista i napadi unutar opozicije. Ovakvim izjavama Lazović direktno radi na tome da opozicioni glasovi odu Vučiću - napiseo je Tadić na svom X nalogu.

On je zahvalio građanima koji svakim danom u sve većem broju poklanjaju poverenje njegovoj listi Dobro jutro Srbijo!

- Ne dozvolite da iko manipuliše vama i da vas obmanjuju- naša lista je iznad cenzusa i borimo se za mnogo više od toga. A iznad svega, protiv politike laži i obmanjivanja. Nastavićemo našu borbu za to kao i do sada - časno, pošteno i iskreno. Još jednom, hvala vam svima na podršci! Idemo hrabro i jako, pa da 18. decembra poželimo jedni drugima - napisao je Tadić.

Dodao je potom i da je lista Srbija protiv nasilja započela kampanju tako što je preuzela ime protesta na kojima su učestvovali građani svih političkih orijentacija i podržavaoci svih opozicionih stranaka.

- Tokom pregovora ucenjuješ, varaš, rasturaš opozicione stranke, direktno tražiš mešanje u njihove nadležnosti i kao uslov postavljaš zabranu slobode govora. Onda ti nije dosta, nego glasaš da budu oborene opozicione liste jer je neko prijavio dva falsifikovana potpisa (!), dok si istovremeno optužen za stotine širom Srbije. I na kraju, kad nisi uspeo te stranke da uništiš, pa ni da ih onemogućiš da izadju na izbore, pa ni da im oboriš liste , onda bedno vodiš kampanju navijajući da druge opozicione liste budu ispod cenzusa i da njihovi glasovi odu SNSu ubedjujući ljude da su već ispod cenzusa i da ne glasaju za njih jer će “glas biti bačen”. I na sve to zoves se Srbija protiv nasilja. Budi se Srbijo iz laži i manipulacija - poručio je Tadić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track