PREDSEDNIK VUČIĆ SA SUOSNIVAČEM EPLA Nisam znao da je tolika zvezda! Voznijak: Prijateljima kažem ja sam Srbin koji živi u Americi
Foto: Printscreen/Video Plus

it genijE dobija državljanstvo i pasoš srbije

PREDSEDNIK VUČIĆ SA SUOSNIVAČEM EPLA Nisam znao da je tolika zvezda! Voznijak: Prijateljima kažem ja sam Srbin koji živi u Americi

Politika -

Bračni par Voznijak sutra dobija pasoše Srbije, a veliku ulogu u tome imao je naš teniser Janko Tipsarević i hvala mu! O kompjuterima ne znam ništa ali sam umeo da slušam Voznijaka o obrazovanju, kaže Vučić

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Stiva Voznijaka, inženjera računarstva i suosnivača kompanije Epl (Apple) u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić je danas rekao da će američki kompjuterski inženjer i suosnivač kompanije Epl (Apple) Stiv Voznijak i njegova supruga dobiti pasoše Srbije. Voznijak je rekao da će tako postati "Srbin koji živi u Americi".

1 / 9 Foto: Printscreen/Video Plus

- O kompjuterima ne znam ništa osim da otkucam nešto u vordu, uključim i isključim, of i on, ali sam zato umeo da slušam Stiva Voznijaka, koji je inače ovde sa suprugom Dženet, na temu obrazovanja - kako da sprečimo odlazak naših mladih ljudi napolje i privučemo mlade iz regiona da studiraju kod nas - kazao je Vučić dodajući da je ovo bila odlična prilika i za promociju EXPO 2027.

- Važna tema našeg razgovora bilo je obrazovanje kao ključna karika za razvoj društva. Ponosan sam što je Voznijak u Srbiji, rekao je Vučić i naglasio da će na njegov predlog Vlada Srbije dodeliti Voznijaku pasoš.

02:01

Vučić - O kompjuterima ne znam ništa osim da otkucam nešto, ali sam zato umeo da slušam Stiva Voznijaka

- Čovek je bez dinara došao ovde, moram da razočaram neke. On ima novca dovoljno i svoj novac ulaže u filantropske svrhe, rekao je Vučić, dodavši da je Voznijak na molbu Janka Tipsarevića došao u Beograd.

- Za nas je velika čast a nadam se da će Vlada Srbije prihvatiti moj predlog da se bračnom paru Voznijak, Stivu i Dženet, dodeli državljanstvo Srbije koje ću im ja lično uručiti. Veliku ulogu u tome imao je naš teniser Janko Tipsarević i hvala mu! Neki pričaju te dali smo pare da dođe... Ne, čovek je bez dinara došao u Srbiju, sam je sebi platio kartu i došao...

00:31

Vučić - Za nas je od ključnog značaja bio razgovor o obrazovanju, visokom obrazovanju

On je veliki filantrop ali ja nisam znao da je on ovolika zvezda! Pre nego što je došao ja sam proveravao ko je to Stiv Voznijak, znao sam ponešto...

01:08

Vučić - Daćemo sve od sebe da gradimo novu mrežu obrazovnih institucija

A onda mi saradnici kažu: Šefe, jel mogu ja nekako da se slikam s njim - ispričao je Vučić tokom zajedničkog obraćanja s tvorcem mikroračunara.

Vučić je dodao i da je posle sastanka s Voznijakom kazao da je "ponosan što je Voznijak, legenda IT industrije, sa suprugom u našoj zemlji. Mi retko imamo ovakvu čast i priliku". Istakao je da Voznijak, koji je veliki filantrop i njegova supruga postati državljani Srbije i dodao da je Janko Tipsarević zamolivši Voznijaka da dođe mnogo učinio za Srbiju.

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"Pokrenuli smo mnogo toga što bismo mogli da uradimo u Srbiji. Za nas je od ključnog značaja bio razgovor o obrazovanju, o visokom ali i srednjem obrazovanju. Ovo je bila jedinstvena prilika za nas da predstavimo projekat Ekspo 2027.", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija čini mnogo da i ljude iz inostranstva privuče da tu rade u oblasti informacionih tehnologija.

Voznijak: Prijateljima kažem ja sam Srbin koji živi u Americi

Posle predsednika, obratio se i Voznijak koji je rekao da je srećan i zahvalan što je u Beogradu a potom ispričao i kako se obreo u Srbiji. Naime, tome je mnogo doprinelo poznanstvo s našim proslavljenim teniserom Jankom Tipsarevićem, ali i ljubav prema ovom kraju sveta u koji spada i Srbija.

Voznijak je rekao kako se sa suprugom Dženet zaljubio u Dunav i sve zemlje duž te reke, pa su pošli na krstarenje...

Kazao je i da je sa suprugom krenuo na ovo putovanje da bi posetili gradove na Dunavu, a da je u Beogradu doživeo najveću počast.

02:04

Voznijak - Prijateljima kažem ja sam Srbin koji živi u Americi

00:50

Vučić - Nadam se da će Vlada Srbije prihvatiti moj predlog da se bračnom paru Voznijak, Stivu i Dženet, dodeli državljanstvo Srbije koje ću im ja lično uručiti

Kurir.rs/SĐP

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track