OGLASIO SE ADVOKAT UHAPŠENOG SRBINA NA KiM: Dokazi protiv njega nezakonito pribavljeni, puno nedostataka u optužnici
Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

SUD TZV. KOSOVA

OGLASIO SE ADVOKAT UHAPŠENOG SRBINA NA KiM: Dokazi protiv njega nezakonito pribavljeni, puno nedostataka u optužnici

Politika -

Branilac Gavrila Milosavljevića koga specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin, advokat Dejan A. Vasić, izjavio je po završetku pripremnog ročišta i čitanja optužnice da će odbrana blagovremeno uložiti prigovor sudu povodom nekih dokaza za koje tvrdi da su nezakonito pribavljeni, ali i svega ostalog što optužnici nedostaje, prenosi Kosovo Online.

Tužilaštvo Milosavljevića tereti da je bio učesnik u ubistvima zatvorenika albanske nacionalnosti u zatvoru u Dubravi.

Na današnjem pripremnom ročištu Milosavljević se izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Advokat Vasić uveren je da će se dokazati da je Milosavljević nevin.

- Tužilac je danas pročitao optužnicu sa kojom smo se mi u međuvremenu upoznali, gde smo primili spise. Blagovremeno ću da predam prigovor koji smatram da treba uputiti sudu povodom nekih dokaza koji su nezakonito pribavljeni, u pogledu same osnovane sumnje, u pogledu svega ostalog što mislimo da u ovoj optužnici nedostaje. Sud će o tome odlučivati u nekom narednom kratkom periodu i očekujem da ukoliko ne bude hrabrosti bolje da se ova priča saseče sada, da već početkom naredne godine uđemo u sudnicu i počnemo sa pravnim pretresom, gde će se, 100 posto sam siguran, dokazati da je Gavrilo potpuno nevin za ono za šta ga tereti specijalno tužilaštvo - rekao je Vasić.

Vasić ističe da ovo nije faza kada se može detaljnije govoriti o optužnici.

- Imao sam jednu potrebu, iako kažem da nije bilo ni vreme ni mesto danas tome, da sudu ukažem samo na jednu činjenicu, a to je da je prostim čitanjem tri izjave tog jedinog svedoka moguće zaključiti neke stvari o njegovom kredibilitetu - rekao je Vasić.

Advokat je danas usmeno zatražio i ublažavanje mere pritvora za Milosavljevića, koji se u zatvoru nalazi skoro godinu dana, međutim, ističe da neće predati predlog za tako nešto, jer kako kaže, unapred zna da će on biti odbijen.

- Da predajem predloge za koje znam da će biti odbijeni ne ide u prilog niti mom branjeniku, niti sudu, niti specijalnom tužilaštvu. Ja ću još malo sačekati, možda je ipak potrebno da se taj jedan svedok sasluša pa da svi mi koji budemo prisutni i koji budemo videli to možda drugačije sagledamo sve ove stvari koje se čine sada bombastičnim - zaključio je Vasić.

Kurir.rs/Kosovo Online

Bonus video:

02:00

SIGURAN PUT KA POTPUNOM ETNIČKOM ČIŠĆENJU NA KIM U Prištini počelo suđenje Srbinu za navodne ratne zločine u Račku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track