VUČIĆ NA ČELU SRBIJE:Ista muka kosovskim i Đilasovim političarima! Da ga sruše PA PODELE PLEN:Kurti, Vjosa, Marinika, Miki, Selimi
Foto: Beta Milan Obradović, AP Visar Kryeziu, Beta Biljana Ljubisavljevic, Beta Amir Hamzagic, EPA Arben Llapashtica, Printscreen/YouTube

Sinhronizovani napadi na Vučića iz Beograda i Prištine

VUČIĆ NA ČELU SRBIJE:Ista muka kosovskim i Đilasovim političarima! Da ga sruše PA PODELE PLEN:Kurti, Vjosa, Marinika, Miki, Selimi

Politika -

I olovo plivat može kad se bratska srca slože, kaže narodna poslovica.

Čuj: olovo! I problem Kosova će da se skine sa dnevnog reda! Samo da vidimo kako…

Javna je tajna da se izbori kod nas u Prištini prate sa više strasti nego u samom Beogradu. Albancima, naime, niko nije javio ono što se ovde od početka zna – opozicija nema šanse da pobedi Vučića!

Zato imamo paradoksalnu situaciju: Đilas i društvo ne nadaju se pobedi, u kampanji učestvuju jer ne mogu drugačije – sami su tražili izjašnjavanje – i ovo malo galame što dižu zahtevajući izmenu pravila pet dana pred glasanje treba da stvori privid da je pobeda moguća – kao što kokoška kokodačući beži od petla tri kruga pre nego što čučne… A u Prištini, međutim, živi nisu šta će da bude.

Za nedelju veče navukli su tonu slanih semenki, jer očekuju dugu i neizvesnu noć pre nego što budu saopšteni rezultati, a čitava odeljenja pri ministarstvima već razrađuju planove delovanja za „vreme posle Vučića“. Zna se, naime, da bi Srbija sa Đilasom na čelu pokazala neuporedivo veću kooperativnost u razgovorima o kosovskom pitanju koji našoj državi predstoje.

LJUBAV ZA LJUBAV, A SIR ZA PARE

Treba zato razumeti Petrita Selimija, bivšeg prištinskog ministra inostranih poslova, a sada šefa ispostava jedne američke i jedne nemačke fondacije na Kosovu, što je danas na Tviteru napao Vučića i njegovu izbornu kampanju.

Nisu bez razloga Srbi na Kosovu i Metohiji do sada bili zaobilaženi u predizbornim nastupima "Srbije bez nasilja". Dragan Đilas bio je strogo zabranio Ponošu, Ćuti, Mariniki... da se izjašnjavaju o ovom državnom gorućem problemu. А razlog je prost: trebalo je ostaviti manevarski prostor za prihvatanje nezavisnog Kosova.

Da se razumemo: niko ne tvrdi da Dragan Đilas ne voli srpske manastire, srpsko vino i srpske pesme sa Kosova. Ali, politika je takva - ljubav za ljubav, a sir za pare.

Dugo već albanski lobisti u SAD, o čemu je Kurir već pisao, održavaju kontakte sa Draganom Šolakom.

Podsećamo: krajem proleća Njujork tajms objavio je sraman tekst čiji su naručioci njime pokušali da diskredituju Srbiju i njenog predsednika. Šolakovi mediji su tada, ruku pod ruku sa Džejmsom Rubinom, nekadašnjim portparolom Medlin Olbrajt, reklamirali taj članak.

JUTRO BEZ VUČIĆA - PRAZNIK U PRIŠTINI

Isti tekst iskoristio je i kongresmen Bob Menendez, inače registrovani albanski lobista, za udar na Vučića. I njegove su izjave, celu kampanju protiv Srbije, vrlo detaljno prenosili N1, Nova i Danas.

Nema sumnje da su tada ugovoreni aranžmani o davanju nezavisnosti Kosovu, a jedina smetnja njihovoj realizaciji je Aleksandar Vučić na čelu Srbije.

Jutro koje osvane bez Vučića na vlasti u Srbiji automatski će u kalendar Albanaca biti upisano kao nacionalni praznik Dan nezavisnosti - zato niko u Prištini neće spavati u noći posle izbora 17. decembra da ne bi slučajno propusti veliki dan. Ako se desi...

I kako bi svečano bila dočekana delegacija iz Srbije! Mesta u vrhu stola mešana: Kurti, Đilas, Vjosa, Marinika, Miki Aleksić, Petrit Selimi... A Ćuta ljut, zapalo mu mesto na sastavku stolova, od nogara ne može kolena ni levo ni desno.

Ali, neće se desiti.

Ujutru će Đilas samo poslati telegram: "Braćo, izvinite, ovog puta nije uspelo..."

Kurir.rs

Bonus video:

05:31

VOLEO BIH DA IM SE LISTA ZOVE DRAGAN ĐILAS PREMIJER Dačić: Njihova politika je antirsrpska! OVO JE REKAO ZA INCIDENT SA SNS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track