SINIŠA MALI: Do kraja mandata prosečna plata biće 1.400 evra, a penzije i minimalac 650 evra! Danas imamo rekordan broj zaposlenih
Foto: Printscreen/PINK

SINIŠA MALI: Do kraja mandata prosečna plata biće 1.400 evra, a penzije i minimalac 650 evra! Danas imamo rekordan broj zaposlenih

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali, večeras je, gostujući sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na TV Pink istakao da svi rade zajedno, i funkcionišu kao jedno.

- Već 11 godina sprovodimo veoma odgovornu ekonomsku politiku. Ne stajemo sa kapitalnim investicijama, a rastu plate, penzije i životni standard. Cela Srbija se gradi, i putevi i pruge, vrtići, škole i bolnice - kazao je on.

Mali dodaje da postoji mnogo toga što može da se uradi, i kaže da će do kraja mandata prosečna plata biti 1.400 evra, penzija 650 evra, a isto će iznositi i minimalac.

1 / 13 Foto: Printscreen/PINK

- Da podsetim, da je pre 15 godina minimalac bio 15 hiljada. Za penzije nismo imali novca. Danas nam je u Srbiji rekordan broj zaposlenih, i to u krizi. Jedna Nemačka ima negativan rast, a mi pozitivan. Mi imamo istorijski broj formalno zaposlenih. Ogroman uspeh, i to je pokazalo opravdanost svega što smo uradili - dodaje ministar finansija.

- Imam i grafikone ako treba, spremio sam se - kaže Mali kroz smeh.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja