ANALITIČARI: Upad u Rajsku banju institucionalno nasilje Prištine, potez koji dovodi do stvaranja većeg animoziteta
Foto: Kosovo online

ANALITIČARI: Upad u Rajsku banju institucionalno nasilje Prištine, potez koji dovodi do stvaranja većeg animoziteta

Politika -

Upad policije u “Rajsku banju” u Banjskoj kod Zvečana, analitičari ocenjuju kao potez Prištine koji ne dovodi do deeskalacije situacije na severu Kosova, već do stvaranja većeg animoziteta građana na severu prema kosovskim vlastima, i ističu da se imovina Srba mora zaštititi.

Koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić naveo je da je upad policije u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u Banjskoj kod Zvečana kontraverzni potez Kosovske agencije za privatizaciju koji će dovesti do daljeg animoziteta prema kosovskim vlastima među građanima na severu.

"Nemoguća je normalizacija života u severnim opštinama u okolnostima institucionalnog nasilja i selektivne upotrebe specijalnih policijskih snaga od strane Vlade Kosova”, naveo je Mijačić u objavi na društvenoj mreži "X".

Pravnik Milan Antonijević ističe da međunarodna zajednica mora da zaštiti pre svega građane, a potom i imovinu Srba na Kosovu.

"Normalizacija odnosa Srbije i Kosova i deeskalacija sukoba, zbog koje su Prištini već uvedene sankcije Evropske unije i SAD, mora se zahtevati. Da li će Priština dobiti nove sankcije EU i SAD?", upitao je Antonijević kroz objavu na Mreži X.

Kosovo Online

Bonus video:

01:45

HRVATSKA I PRIŠTINA PRIMENJUJU ISTE MEHANIZME PROTIV SRBA! Profesor bezbednosti: Hapse ljude zbog objava na Fejsbuku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track