U VIŠEM JAVNOM TUŽILAŠTVU SASLUŠAN DRAGOSLAV MILOJEVIĆ ZBOG NAPADA NA DIREKTORA RZS: Evo šta mu se stavlja na teret
Foto: screenshot

saopštenje

U VIŠEM JAVNOM TUŽILAŠTVU SASLUŠAN DRAGOSLAV MILOJEVIĆ ZBOG NAPADA NA DIREKTORA RZS: Evo šta mu se stavlja na teret

Politika -

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su preksinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, a koji je u policiji priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Dragoslav M. (20) zbog sumnje da je 18. decembra ispred zgrade Republičke izborne komisije, tokom protesta koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Ulici kralja Milana, sprečavao članove komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog M.K. Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Dragoslav Milojević
foto: Kurir

Nakon saslušanja tužilaštvo je osumnjičenom ukinulo zadržavanje.

- Dragoslavu M. se na teret stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu - naveli su u tom tužilaštvu.

Miladin Kovačević
foto: screenshot

Podsetimo, Milojević je nakon hapšenja u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

Bonus video:

00:30

PETOOKTOBARSKE DEMONSTRACIJE 23 GODINE KASNIJE: Večeras u 19.15 časova pratite 5. OKTOBAR - SPECIJAL na Kurir televiziji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track