OPASNO: Pretili su da će juriti neistomišljenike po ulicama, sada Lutovac i poziva građane da "preuzmu suverenitet u svoje ruke"!
Foto: Fonet

PORUKA

OPASNO: Pretili su da će juriti neistomišljenike po ulicama, sada Lutovac i poziva građane da "preuzmu suverenitet u svoje ruke"!

Politika -

Deo opozicije i uoči izbora spremao je alibi za poraz i najavljivao izlazak na ulice, što se i potvrdilo dan posle glasanja, od kada svakodnevno traju protesti ispred zgrade Republičke izborne komisije na kojima je bilo i nasilnih akcija. Iako se samo deklarativno zalažu za borbu protiv nasilja, što im je i u nazivu liste, pojedini lideri opozicije, poput predsednika DS Zorana Lutovca, pozivaju građane na haos. Još se pamte njihove prethodne poruke da će juriti neistomišljenike po ulicama.

Zoran Lutovac
foto: Printscreen/Twitter

Lutovac je, naime, na društvenom mreži Iks (bivši Tviter) pozvao građane da "preuzmu suverenitet u svoje ruke", što može da se protumači i kao poziv na linč svih onih koji misle drugačije.

- Nema pravnog rešenja u besudnoj zemlji. Građani da vrate suverenitet u svoje ruke kada vlast ne poštuje zakone - napisao je Lutovac uz fotografiju sa protesta u Beogradu.

Naravno, usledila je lavina komentara.

"Nemamo legitimitet. Rezultati su nam loši", "Građani su svoje rekli na izborima, ali vi to ne shvatate", "Vlast poštuje zakon, ali ga ne poštuješ ti", bili su samo neki od njih.

(Kurir.rs/K. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track