SUTRA U 12 SATI, OTVARA SE BRZA SAOBRAĆAJNICA LAJKOVAC - DIVCI! Predsednik Vučić: Ponosan na Srbiju koja se gradi (VIDEO)
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

SUTRA U 12 SATI, OTVARA SE BRZA SAOBRAĆAJNICA LAJKOVAC - DIVCI! Predsednik Vučić: Ponosan na Srbiju koja se gradi (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se sutra u podne pušta u saobraćaj 11.934 metara brze saobraćajnice od Lajkovca (auto-put Miloš Veliki) do Petlje Divci.

Ovim povodom predsednik se oglasio na svom Instagram profilu i objavio sjajne vesti.

"Sutra, tačno u 12 sati otvara se brza saobraćajnica Lajkovac - Divci, dužine 12km. Ponosan na Srbiju koja se gradi i ljude koji vredno rade. Srbija ne sme da stane", objavio je predsednik na Instagramu.

Inače, već je urađen i pušten kružni tok na samoj naplatnoj rampi Lajkovac dužine 466 metara i urađeno je posle petlje Divci prema Valjevu još 600 metara brze saobraćajnice koja se sada ne pušta u saobraćaj.

1 / 19 Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

To znači da je završeno ukupno 13 km brze saobraćajnice od čega je 12.4 km već pušteno ili će sutra biti pušteno u saobraćaj.

Sledeće godine završava se još 5.2 km do Valjeva kao i 2.4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva koja je veza sa industrijskom zonom.

00:58

Brza saobraćajnica Lajkovac - Divci

Završetak radova na celoj deonici je moguć u drugoj polovini 2024. godine, a sve u zavisnosti od procesa ekspropijacije.

Na delu trase od petlje Divci do kraja trase trenutno se izvode sledeći radovi:

  • Na mostovima broj 1 i broj 2 se izvode završni radovi i šljunčani klinovi
  • Na mostu broj 3 se itzvode šipovi, naglavne grede i stubovi
  • Na dleu od km 00+000 do km 5+200 izvode se preostali zemljani radovi, izrada preostale kišne kanalizacije, šahtova i separatora, izrada nosećih slojeva kolovozne konstrukcije, uređenje kosina nasipa, elektro i telekomunikacionim instalacijama.

Na gradilištu je angažovano 150 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track