LUKA PETROVIĆ: Nasilje, varvarizam i nepoštovanje demokratskih principa
Foto: Nemanja Nikolić

LUKA PETROVIĆ: Nasilje, varvarizam i nepoštovanje demokratskih principa

Politika -

Član Predsedništva i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne strane Luka Petrović osudio je večerašnji vandalizam pristalica pokreta „Srbija protiv nasilja”.

- Duboko osuđujem upad pristalica pokreta „Srbija protiv nasilja” u Skupštinu Grada Beograda, koji je obeležen nasiljem, varvarizmom i potpunim nedostatkom poštovanja demokratskih principa. Iza ovih sramnih napada na javne institucije i srce demokratskog društva, stoje upravo Dragan Đilas, Šolak i svi oni koji žele uniženu, slabu, zavisnu, potcenjenu Srbiju. Oni koji žele da nas vrate u vreme kada su stranci odlučivali ko će biti ministar i ko sme u Vladu, a ko ne! Srbija je nezavisna, samostalna i slobodarska država i takva će i ostati!

Oni koji su decenijama pretili nasiljem i širili mržnju, sada su sproveli svoje preteće reči u dela, napadajući simbol demokratije - Skupštinu Grada Beograda. Ovaj varvarski čin otkriva njihovu potpunu netrpeljivost prema demokratskim vrednostima i izrazito nepoštovanje prema Srbiji. Bez obzira na njihove nasilne pokušaje, srpske institucije će snažno odbraniti državu, sačuvati volju naroda, a svi učesnici ovog sramnog dela koji su rušili i upadali u javne institucije će odgovarati pred zakonom naše zemlje!

Ovaj neodgovoran čin pokazuje nedostatak razumevanja za suštinske vrednosti demokratije i izražavanje volje građana putem legalnih sredstava. Umesto da se angažuju u demokratskom dijalogu, odlučili su se za nasilje, čime su ostavili samo sram na ime pokreta “Srbija protiv nasilja”.

Pozivam sve građane da se uzdrže od ovakvih postupaka i da podrže demokratske vrednosti koje čine temelj našeg društva i naše države!

Građani Srbije su izašli na birališta i jasno rekli ‘DA' listi “ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane!”.

"Srbija neće stati pred fašistima, lažnim moralistima, ljudima koji bi svoj narod prodali za svoj interes i pred onima koji svoju volju jedino umeju da pokažu kroz nasilje", poručio je Luka Petrović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track