OGLASIO SE AMBASADOR SAD, OSUDIO NASILJE: Svi imaju pravo da izraze svoj stav na miran način, nenasilnim putem
Foto: Zorana Jevtić

OGLASIO SE AMBASADOR SAD, OSUDIO NASILJE: Svi imaju pravo da izraze svoj stav na miran način, nenasilnim putem

Politika -

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil osudio je vandalizam i sinoćne napade na Skupštinu Grada Beograda.

- U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimnost demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo pobednika ili gubitnika, da poštuju volju naroda izraženu na biralištima - napisao je Hil na društvenoj mreži X.

On kaže da je rad srpskih izbornih institucija od vitalnog značaja, čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju određenih nedostataka.

- Žalbe se moraju izražavati legalnim, mirnim, nenasilnim putem. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nema mesta u demokratskom društvu. Pošto policija održava javni red, ona mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava - napisao je američki ambasador.

Dodaje da je uveren kako će Srbija proći kroz sve izazove sa ojačanom demokratijom.

- Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i imaju odgovornost da izraze svoje političke stavove na miran način i bez pribegavanja nasilju - zaključio je Hil.

Kurir.rs

Bonus video:

16:24

AMBASADOR SAD KRISTOFER HIL ZA KURIR TV: Formiranje ZSO je dobra ideja, Srbi imaju pravo da znaju kakva im je budućnost na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track