VUČIĆ O RKS TABLICAMA: Tom odlukom smo izbegli velike zamke i opasnosti za Srbiju
Foto: Printscreen/Prva TV

VUČIĆ O RKS TABLICAMA: Tom odlukom smo izbegli velike zamke i opasnosti za Srbiju

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su odlukom o slobodnom kretanju vozila sa kosovskim RKS tablicama kroz centralnu Srbiju, izbegnute "velike zamke i opasnosti" za zemlju.

Vučić je rekao da misli da će ta odluka Vlade Srbije, koja sutra stupa na snagu, doneti korist srpskom narodu i Srbiji u celini.

"Naš interes je Otvoreni Balkan i sloboda kretanja koja se odnosi i na vozila. Mislim da će ta odluka doneti korist srpskom narodu i Srbiji u celini. Time i još nekim drugim stvarima smo izbegli velike zamke i opasnosti za Srbiju", rekao je predsednik.

Ocenio je da će se tokom januara i februara Srbija suočiti sa "velikim pritiscima" oko Kosova ali i da će biti izložena novim pritiscima zbog odnosa sa Rusijom.

"Moraju da reše kosovski problem pre nego što uđu u bilo kakve razgovore oko Ukrajine. Kraj januara i februar će biti pik njihove kampanje oko izbora za Evropski parlament a u martu su izbori u Rusiji gde će doći do obnove Putinovog mandata ali i još žešćih pritisaka sveta na sve one koji imaju bilo kakav odnos sa Rusijom", kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track