"SPREMAN SAM DA OBUČIM POLITIČKE PROTIVNIKE, DA IM POMOGNEM" Vučić o novim zahtevima opozicije: Izbori su stvar državnih organa
Foto: Nenad Kostić

"SPREMAN SAM DA OBUČIM POLITIČKE PROTIVNIKE, DA IM POMOGNEM" Vučić o novim zahtevima opozicije: Izbori su stvar državnih organa

Politika -

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom obraćanja medijima po završetku obilaska radova na izgradnji tunela "Iriški venac" prokomentarisao i to što opozicija traži međunarodnu istragu izbora.

- Izbori su stvar državnih organa ove zemlje. Nikada manje prigovora nismo imali. Na svim mestima su bili predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", njihovi posmatrači su potpisali te zapise. Setili su se da je bilo problema kad su videli da su izgubili u Beogradu. Mi smo gubili, u julu, avgustu, sa osam odsto u Beogradu, došli smo do toga da smo pobedili sa 5,5 odsto. Vodili ste kampanju "mrzim Vučića". Spreman sam da obučim političke protivnike, da im pomognem u tome.

- Važno je da Srbija dobije pravu, dinamičniju utakmicu za četiri godine. Uskoro RIK konstatuje u skladu sa zakonom, najmanjim brojem prigovora, rezultate, idemo na formiranje vlade, skupštine. Prvi decembar 2026. je naš cilj, da završimo sve, ogromne projekte. Moramo da se posvetimo svemu tome, 2027. je godina za izbore na svim nivoima - kazao je Vučić.

Na pitanje o pisanju nemačkih medija da Srbiji treba drugačija opozicija predsednik je rekao da ga briga ko spolja želi drugačiju vlast i opoziciju u Srbiji.

- Ko spolja želi drugačiju vlast i opoziciju, baš me briga. Neka razmišljaju oni o svojim problemima. Ako mislite da ću ja da budem kao i oni, baš me briga šta kažu strani mediji. Mene interesuje šta kaže narod u Srbiji. Nek se bave svojim problemima.

Detaljnije, o svim temama o kojima je govorio predsednik Vučić, možete da pročitate na ovom linku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track