Odgovor Zukorlića na tekst u Kuriru
Foto: Nemanja Nikolić

Odgovor Zukorlića na tekst u Kuriru

Politika -

Povodom teksta koji je 19. decembra 2023. godine objavljen na portalu kurir.rs pod naslovom "MESTO ROĐENJA SVETOG SAVE NAZVAO ĆUMEZOM: Skandalozna izjava Zukorlića zabrinula Srbe u Novom Pazaru", Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja poslao je odgovor:

- Nije istinita informacija da sam naselje Dežava opisao kao "ćumez" kako se u tekstu netačno tvrdi. Termin "ćumez" sam upotrebio za označavanje kockarnica i kladionica, jer se on koristi kao sinonim za takva mesta gde se obavljaju neprikladne aktivnosti, sugerišući da takva mesta treba premestiti izvan grada, a što se sve jasno i nedvosmisleno zaključuje iz mog celokupnog obraćanja. Tema mog obraćanja je upravo bila usmena ka ukazivanju na štetnost kladionica i kockarnica i zavisnosti koje iste stvaraju, a ne poistovećivanje Dežave i kockarnica, kako se netačno navodi. Dodatno, Dežavu sa spomenuo i kao mesto udaljeno od centra grada, navodeći da tamo odlaze pripadnici sadašnje pazarske vlasti kada žele sakriti sumnjive aktivnosti.

- Nijednog trenutka nisam spomenuo Svetog Savu, srpske svetinje, niti sugrađane srpske nacionalnosti, a kamoli u pogrdnom ili uvredljivom kontekstu. Jedan sam od retkih političara iz Sandžaka koji uvek javno ističe bogatstvo grada Novog Pazara, od nasleđa Isa-bega do Nemanjićke dinastije, pa sve do ostataka džamija i manastira. Stranka pravde i pomirenja neguje odnos poštovanja komšijama i prijateljima na najvišoj razini, a to će se nastaviti unatoč objavljivanju neistinitih i netačnih tvrdnji, čijem iznošenju ću se suprotstaviti svim pravnim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju - navodi Zukorlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track