MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI: Ministar Vučević čestitao Božić svim pravoslavnim vernicima! A evo šta je njegov običaj za praznik
Foto: Beta Dragan Gojic

praznična poruka

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI: Ministar Vučević čestitao Božić svim pravoslavnim vernicima! A evo šta je njegov običaj za praznik

Politika -

Ministar odbrane, Miloš Vučević, istakao je značaj Božića za njega, ali i za Srbiju.

- Božić je najradosniji hrišćanski praznik. Provodim ga sa svojom porodicom, u skladu sa srpskim običajima, ali i sa onima koji služe našoj otadžbini tamo gde je najteže, sa onima koji zbog svog poziva ne mogu da budu sa svojim porodicama. To je moja dužnost, kao ministra odbrane, kao rodoljuba i kao čoveka. Božić započinjem jutarnjom liturgijom - rekao je Vučević u razgovoru za Kurir.

Podsetio je da je osnova srpskog identiteta bila, i ostala, Srpska pravoslavna crkva.

- Bogosluženje je najvažniji deo božićnog dana. Kao vernik, važno mi je da budem u jedinstvu sa Bogom, sa vernim narodom u našoj, jedinoj, svetoj i nedeljivoj crkvi Hristosovoj. Srpska pravoslavna crkva je čuvar našeg imena kroz vekove, ona je branilac našeg nacionalnog DNK, ona predstavlja mesto okupljanja i uvek je tu za svakoga od nas. Zato i mi moramo uvek biti tu za nju. Nakon božićne liturgije, uputiću se u Kopnenu zonu bezbednosti, kako bih obišao naše vojnike, naše oficire, našu braću i sinove koji ne mogu da sede za božićnom trpezom u svojim kućama, jer čuvaju našu otadžbinu i miran san svih nas. Hoću da im stisnem ruku, da im se zahvalim i da im poručim kako smo svi zajedno ponosni na njih, da ćemo uvek biti tu za njih, jednako kao što su i oni danas, tamo zbog svih nas. Po povratku iz Kopnene zone bezbednosti, ručaću sa svojom porodicom, u svom domu - kazao je.

Božićna trpeza svima prija, ali najvažnija je ljubav među ljudima.

- Na trpezi će biti tradicionalna jela, koja se služe u srpskim porodicama za ovaj veliki praznik. Ali neuporedivo važnija od trpeze jeste ljubav koju treba da gajimo u srcima za svoje bližnje i da je iskazujemo delima svakoga dana. Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić svima! - poručio je Vučević.

Kurir.rs/I.K.

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track