NAVIJAM DA NOVČIĆ IZVUČE NEKO OD DECE! Ministar finansija Siniša Mali otkrio detalje iz porodice
Foto: Instagram

PRAZNIK

NAVIJAM DA NOVČIĆ IZVUČE NEKO OD DECE! Ministar finansija Siniša Mali otkrio detalje iz porodice

Politika -

Ministar finansija, Siniša Mali, istakao je važnost Božića za njega i njegovu porodicu i isrpičao na koji način obeležavaju najveći hrišćanski praznik.

- Badnji dan i Božić, tradicionalno, provodim sa decom. Uživamo u zajedničkim trenucima, u omiljenim aktivnostima, ali i u prazničnoj hrani i dobroj atmosferi. Trudimo se da ispoštujemo običaje i tradiciju pa tako na Badnji dan u kuću unosimo badnjak, slamu i pšenicu - rekao je Mali za Kurir.

Ističe da su ovi porodični trenuci oni koji se najviše pamte.

- Trpeza je na taj dan posna, a na stolu su riba, pasulj prebranac, bundevara, suvo voće i orašasti plodovi. Omiljeni deo dana nam je svakako paljenje badnjaka bez koga ovaj dan ne može da prođe. Sutradan Božić dočekujemo prisećajući se najdražih trenutaka tokom godine. Porodični momenti koji su uneli u naš dom sreću prepričavaju se kao anegdote, tako da tu uvek bude dosta smeha i lepog raspoloženja. Ni kod nas u kući Božić ne može da prođe bez položajnika - dodao je.

Pri podeli česnice, uvek navija da novčić dobije neko od dece.

- Naš specijalni gost tog jutra je uvek neko iz porodice. Božićna trpeza je šarena i berićetna, a počasno mesto zauzima česnica. Tada tradicionalno tražimo i novčić u česnici, a ja uvek navijam da ga izvuče neko od dece. Obeležavanjem božićnih praznika svih ovih godina trudio sam se da deci pokažem značaj poštovanja tradicije i očuvanja vere i nadam se da sam u tome uspeo - zaključio je Mali.

Kurir.rs/I.K.

Bonus video:

04:57

DOŠAO SAM DA VIDIM KAKO IDE AKCIJA I DA NEŠTO DORUČKUJEM Siniša Mali uživo za Kurir TV: Svi su se smejali, a POGLEDAJ SAD!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track