PRILIČNO NEOPRAVDANA DEBATA U EP O IZBORIMA U SRBIJI: Rot Nevedalova: Čuli smo REKLA-KAZALA, a ne činjenice!
Foto: Profimedia

slovačka evroposlanica

PRILIČNO NEOPRAVDANA DEBATA U EP O IZBORIMA U SRBIJI: Rot Nevedalova: Čuli smo REKLA-KAZALA, a ne činjenice!

Politika -

Evropska poslanica iz Slovačke Katarina Rot Nevedalova izjavila je danas da je debata u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji bila preuranjena jer i dalje ne postoje rezultati zvanične istrage Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

- Mislim da su debate poput ove veoma preuranjene jer nemamo rezultate zvanične istrage OEBS-oove misije ODIHR, što je deo uobičajene misije. Trebalo bi da, kao Evropski parlament, sačekamo na rezultate ovih posmatrača i misije koju su imali u Srbiji tokom izbora. Tako da mi se ne sviđa mnogo ova debata - rekla je Rot Nevedalova za Tanjug.

Ona je ocenila i da je održavanje ovakve debate bilo prilično nepravdeno jer, kako je naglasila, "ovo što imamo i što je bilo tokom debate je rekla-kazala", a ne činjenica.

- Dok ne budemo imali neke odgovarajuće papire na kojima treba da radimo, ne bi trebalo da imamo vrste debate kao što je ova, niti da imamo rezoluciju koja je u pripremi za februarsko zasedanje Evropskog parlamenta. Ne sviđa mi se ovo mnogo - poručila je Rot.

Kurir.rs/Tanjug/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:34

ULASKOM U EU, GRANICA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE POSTALA BI NEVAŽNA! Antonijević: Moramo da gradimo svoju poziciju u regionu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track