"KAD BIH TO URADIO, DALI BI MI NOBELOVU NAGRADU!" Vučić: Ne zanima me šta misle stranci, interesuje me samo MOJ NAROD (VIDEO)
Foto: Printscreen Pink Tv

"KAD BIH TO URADIO, DALI BI MI NOBELOVU NAGRADU!" Vučić: Ne zanima me šta misle stranci, interesuje me samo MOJ NAROD (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić do 19. januara prisustuvuje Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Vučić se obratio javnosti iz Davosa i poručio da nije zainteresovan za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, jer mu je važno poštovanje naroda Srbije, a ne mišljenje stranaca.

Vučić je istakao da ga više zanima kako će ga oceniti buduće generacije u istorijskim knjigama, nego kakve će mu biti veze sa stranim silama. Ocenio je da, ukoliko bi priznao Kosovo, možda bi dobio Nobelovu nagradu za mir, ali da to nije ono što mu je potrebno u životu. Naglasio je da živi za ono što je, kako kaže, suština, a to je poštovanje naroda Srbije.

- Ponosan sam na to što su ovi izbori bili najpošteniji u istoriji Srbije, i što je pobeda apsolutno čista - zaključio je predsednik.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Bonus video:

00:10

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja