POSLEDICU UKIDANJA DINARA NEĆE OSETITI SAMO SRBI! Šešelj: Postavlja se pitanje daljeg učešća Srbije u dijalogu u Briselu.
Foto: Shutterstock

kosovo i metohija

POSLEDICU UKIDANJA DINARA NEĆE OSETITI SAMO SRBI! Šešelj: Postavlja se pitanje daljeg učešća Srbije u dijalogu u Briselu.

Politika -

Evro će od 1. februara biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje platnih transakcija na Kosovu i Metohiji, odlučila je Centralna banka takozvanog Kosova.

Ako dođe do primene ove odluke, obuszaviće se primena srpskog donara na prostoru južne srpske pokrajine.

Ovu odluku komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Prof. dr Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menandžment I Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

- Ovo je jedna, da kažemo, loša inicijativa pre svega za sve građane koji žive na tom području, ne samo za Srbe, već i za, da kažemo, Albance. Treba posmatrati ovakvu jednu inicijativu pre svega u svetlu daljih zaoštravanja na ovom području, zato što ta aktuelna administracija izgleda da sprovodi deo tog plana, tog kolektivnog zapada, zato što se menjaju društveno-političke prilike u svetu. Očigledno je da će svi građani tamo osetiti posledice, zato što je to jedna u nizu loših mera, setimo se samo zabrane uvoza proizvoda, dakle, dolaska srpskih proizvoda koji su i povoljniji, kvalitetniji po uvođenju carina, i tako dalje.

Šešelj je konstatovao da je su Srbi sa KiM pokazali čvrstu volju da opstanu na Kosovu i Metohiji, ali da je ovo ipak veliki udarac za njih:

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

- Srbi na Kosovu i Metohiji su svakako pokazali čeličnu odlučnost da pored svih pritisaka ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji. Međutim, ovo je zaista veliki udarac za opstanak srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, i postavlja se, pre svega, pitanje daljeg učešća Srbije u nekakvom dijalogu koji postoji u Briselu. Srbija učestvuje u nekakvom dijalogu gde bi trebalo ipak neki stavovi i neke stvari da se uvažavaju i da se vodi računa o interesima i životu svakodnevnom svih ljudi na Kosovu i Metohiji, i Albanaca i Srba, a ovakve stvari su uperene isključivo na opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:41

KOSOVO NIJE MIT, NEGO ZAVET I ISTORIJSKA ČINJENICA! Đurđević Stamenkovski: Pogledajte! Zbog OVOGA je VIZNA LIBERALIZACIJA DOBRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja