IZBEGAVATI NEPOTREBNA IZNENAĐENJA I JEDNOSTRANE AKCIJE: Hil se usprotivio odluci Prištine da ukine dinar!
Foto: Printscreen/X

ambasador sad

IZBEGAVATI NEPOTREBNA IZNENAĐENJA I JEDNOSTRANE AKCIJE: Hil se usprotivio odluci Prištine da ukine dinar!

Politika -

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je odluka Centralne banke u Prištini o ukidanju dinara iz platnog prometa nepotrebno iznenađenje i da SAD i Evropska unija pomno prate i analiziraju razvoj situacije, prenosi Beta.

- Mi mislimo da je sada najvažnije formiranje Zajednice srpskih opština, ali i da se Kosovu omogući pristup međunarodnim institucijama. Treba se fokusirati na to i izbegavati teme koje nisu od zajedničkog interesa - rekao je on, piše RTS.

Hil je rekao da u ovoj fazi dijaloga, postignutoj uz posredovanje specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, "treba izbegavati nepotrebna iznenađenja i jednostrane akcije".

Tzv. Centralna banka u Prištini saopštila je da će evro biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu, i da ta mera stupa na snagu 1. februara ove godine.

Kurir.rs/Beta/RTS/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

18:54

KRISTOFER HIL, AMBASADOR SAD, ZA KURIR: Gledajmo unapred, sa Srbijom nam predstoji veliki posao! Imamo mnogo zajedničkih ciljeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja