PUTINOVO VISOKO ODLIKOVANJE ZA VULINA: Orden "Prijateljstva" mu uručio direktor SVR Nariškin
Foto: Printscreen

PUTINOVO VISOKO ODLIKOVANJE ZA VULINA: Orden "Prijateljstva" mu uručio direktor SVR Nariškin

Politika -

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlikovao je doskorašnjeg direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina visokim odlikovanjem - Ordenom "Prijateljstva" za veliki lični doprinos u razvoju i unapređenju saradnje Bezbednosno-informativne agencije Srbije i Spoljne obaveštajne službe Rusije u oblasti obezbeđivanja državne bezbednosti i zaštite nacionalnih interesa Srbije i Rusije.

Izaslanik predsednika Rusije, direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin, u sedištu SVR, u Moskvi je, svečano uručio Aleksandru Vulinu Orden "Prijateljstva" kojim ga je odlikovao predsednik Putin.

U prigodnom obraćanju, direktor SVR Nariškin je biranim rečima konstatovao da je visoka nagrada Aleksandru Vulinu zaslužena ocena kontinuiranih napora usmerenih na sveobuhvatni razvoj rusko-srpskih odnosa i saradnju specijalnih službi Rusije i Srbije. Ujedno je, Nariškin, istakao lično uvažavanje prema Aleksandra Vulinu kao istinskom srpskom patrioti i odgovornom rukovodiocu koji svom svojom snagom, znanjem i iskustvom predano služi državi Srbiji i svojoj službi.

Direktor Nariškin je naglasio da posvećenost cilju, visoke organizatorske veštine i čvrsta vera u ispravnost posla koji obavlja, omogućavaju Aleksandru Vulinu da se u složenim i ponekad dramatičnim uslovima međunarodne scene, uspešno i plodonosno suprotstavi savremenim izazovima i pretnjama u zajedničkom interesu srpskog i ruskog naroda.

Bonus video:

01:58

Ministar Vulin u poseti Kriminalističko-policijskom univerzitetu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track