Naprednjaci danas biraju novog šefa stranke

Vučić jedini kandidat

Naprednjaci danas biraju novog šefa stranke

Politika -
Radni deo Skupštine SNS u Centru Sava počinje u 11 sati

BEOGRAD - Skupština Srpske napredne stranke (SNS) danas bira predsednika stranke i njegovog zamenika, a jedini kandidat za lidera SNS je Aleksandar Vučić.

Zamenika predsednika naprednjaka treba da predloži novoizabrani predsednik SNS, a u toj stranci nisu otkrivali ko je kandidat za tu funkciju.

Radni deo Skupštine SNS, koja će biti održana u beogradskom Centru Sava uz učešće oko 4.000 delegata, počeće u 11 sati, a svečani deo u 17 časova.

Kako je ranije najavio vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić, na Skupštini SNS biće izabrano i Predsedništvo i Glavni odbor stranke.

Vučić je takođe pre nekoliko dana najavio da će na stranačkoj Skupštini biti reči i o "malim izmenama" političko-programske platforme SNS. Glavni odbor SNS će, kako je ranije najavljeno, nekoliko dana posle stranačke Skupštine izabrati i potpredsednike stranke.

Od osnivanja SNS u oktobru 2008. godine predsednik stranke bio je Tomislav Nikolić koji je podneo ostavku na tu funkciju pošto je izabran za predsednika Srbije.

Na čelu stranke je od tada Aleksandar Vučić, kao vršilac dužnosti predsednika. SNS je posle majskih izbora formirala novu Vladu Srbije u kojoj je Vučić prvi potpredsednik i ministar odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track