ALEKSANDAR VULIN: Uvek ću verovati u nezavisnu Srbiju i politiku stvaranja srpskog sveta! Ponosan sam na orden od Putina
Foto: screenshot Pink tv

ALEKSANDAR VULIN: Uvek ću verovati u nezavisnu Srbiju i politiku stvaranja srpskog sveta! Ponosan sam na orden od Putina

Politika -

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin istakao je da je podneo ostavku na čelo BIA da ne bi postao formalno opravdanje za nešto ružno što je trebalo da se Srbiji dogodi, te da su mu Srbija i srpski narod preči od svake funkcije.

"Bilo je ili moja funkcija ili sankcije Srbiji, pa bolje moja funkcija. Predsednik Vučić koji ne popušta pod pritiscima stranaca mi je rekao da sam odlučim. Naravno da sam doneo odluku da je bolje da se sklonim ja, nego da budem formalno opravdanje za nešto ružno što bi moglo da se desi Srbiji. Sankcije prema meni nisu promenile odnos SAD-a i kolektivnog Zapada prema Srbiji, ali smo dobili vreme, kupili smo vreme. To bi uradio svaki odgovoran čovek", kazao je Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: screenshot Pink tv

Aleksandar Vulin je naglasio da šta god bude radio u životu neće odustati od borbe za nacionalne interese Srbije i borbe za socijalnu pravdu. "Moja borba za srpski svet, moja borba za ideale socijalne pravde ne može tek tako da nestane, to je moj život. Šta god budem radio u životu činiću to kao zagovornik stvaranja srpskog sveta i kao borac za socijalnu pravdu, to sam ja. Ja ne mogu da postanem deo žutog ološa, ja ne mogu da postanem deo petooktobarskih pučista, šta god radio u životu, ja ne mogu da promenim svoju ideju i ideologiju. Ja ne mogu da budem protivnik Aleksandra Vučića, kad sve što smo u životu radili, radili smo zajedno, verujući u ideju slobodne, nezavisne i suverene Srbije. Ne razumem ljude koji tako lako mogu da menjaju strane", poručio je doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin istakavši da će uvek verovati u politiku stvaranja srpskog sveta.

"Predsednik Vučić je autentični vođa srpskog naroda. Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku, baš kao što srpski narod nema jedinstvenu državu, ali ima svog predsednika, jednog predsednika, ima predsednika Aleksandra Vučića. Bavio se ili ne bavio politikom u budućnosti, verovaću u nezavisnu Srbiju i politiku stvaranja srpskog sveta", poručio je Aleksandar Vulin.

Na pitanje da li sebe vidi u novoj vladi, Aleksandar Vulin je kazao da je to manje bitno u poređenju sa njegovim ličnim principima i borbom za stvaranje srpskog sveta.

Ponosan na orden od Putina

"Ponosan sam na orden koji sam dobio od ruskog predsednika Putina zato što sam bezuslovno i apsolutno čuvao interese Republike Srbije i srpskog naroda gde god on da živi", izjavio je osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

Aleksandar Vulin
foto: screenshot Pink tv

"Ako dobijete recimo Legiju časti, kao što je dobila Ružica Đinđić, to je velika čast, niste špijun francuski, a ako dobijete orden od predsednika Putina onda jeste ruski špijun. Znači, postoje države i priznanja koja su dozvoljena i ona koja nisu? Nataša Kandić je dobila orden od Šiptara u vreme proglašenja kosovske nezavisnosti, od Tačija, to je u redu. Dobila je orden od Stjepana Mesića, i to je u redu? Otvoreni neprijatelji Srbije te odlikuju i to je u redu, to je ponos, a odlikuje te prijatelj Srbije i ti si špijun? Ružica Đinđić nije špijun, a ja jesam špijun?", rekao je Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje kako komentariše pisanja opozicionih medija koji su ga, posle dobijanja ordena od ruskog predsednika, etiketirali kao špijuna.

"U obrazloženju Ordena Družbe, ordena Prijateljstva, koji je potpisao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, kaže se zbog zasluga u saradnji naših službi, što je moj posao, pa neću valjda dobiti za saradnju u oblasti sporta nego u oblasti bezbednosti, ja sam bio direktor BIA ne ministar sporta, i samo za to sam mogao da dobijem priznanje. I šta je loše u tome da službe sarađuju? Pa to je valjda dobro. Osim toga piše - za očuvanje interesa Srbije i Rusije. Razmislimo logično. Koji su to interesi Rusije kada je u pitanju Srbija? Da ne prizna Kosovo. Pa da li je to i naš interes? Da ostane vojno neutralna i ne uđe u NATO pakt. Pa mi smo doneli odluku da ne uđemo u NATO pakt i budemo vojno neutralni, to je ogromna zasluga predsednika Vučića. Da se očuva Republika Srpska u dejtonskom obliku. Pa to je najviši interes Srbije, mi smo doneli skupštinske odluke po kojima je ugrožavanje bezbednosti Srpske ugrožavanje bezbednosti Srbije. Gde je sukob u našim interesima? Vidite kako je lako bilo raditi za očuvanje ruskih i srpskih interesa - da ne priznamo Kosovo, da ostanemo vojno neutralni i sačuvamo Republiku Srpsku. I još jedan vrlo važan zajednički interes - da Srbi odlučuju ko će da vlada u Srbiji, ne stranci, ne Evropski parlament, ne Strazbur nego Srbi, pa ako glasaju za Aleksandra Vučića izglasali su Aleksandra Vučića. Dakle, gde su to sukobi srpskih i ruskih interesa? Nema ih", istakao je doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin.

"A hajde da vidimo one koji su dobili na primer Legiju časti od Francuske, a mogli su dobiti i od Nemačke ili nekog drugog, ima i takvih. Da priznamo Kosovo, interesi Nemačke i Francuske. Da napustimo Republiku Srpsku - interesi Nemačke, Francuske i cele EU. Da uđemo u NATO pakt - interes celog NATO pakta. Izvinite, a kako onda da radim za interese i Srbije i Nemačke, kako da pomirim interese Srbije i Nemačke? Vidite da mi je bilo vrlo lako da pomirim interese Srbije i Rusije, a kako da pomirim interese Srbije i Nemačke kad oni kažu - samo treba da nestanete", rekao je Aleksandar Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track