BRANKA PRPA: Odluka o oslobađanju okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije je katastrofalna, ceo sudski proces bio je farsa
Foto: Nebojša Mandić

BRANKA PRPA: Odluka o oslobađanju okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije je katastrofalna, ceo sudski proces bio je farsa

Politika -

Nakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova ondašnja partnerka Branka Prpa ocenila je da je to "katastrofalna odluka" i da je država "sve vreme zataškavala slučaj".

"Ceo sudski proces bio je farsa. Imali ste dve presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namera režima, od samog početka, da se taj slučaj ne reši. Kako drugačije da čitamo. Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovek dobije satisfakciju, jer je ubica država. Dakle, Služba državne bezbednosti je učestovala u tome", rekla je Prpa za Novu.

suđenje za ubistvo Ćuruvije, Slučaj Ćuruvija, Slavko Ćuruvija
foto: Petar Aleksić, YouTube/ Al Jazeera Balkans

Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine - Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

U aprilu će biti dvadeset pet godina od kako je Slavko Ćuruvija ubijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja