NIKADA SE NIJE DESILO DA SE NA SEDNICI NEKO OVAKO PONAŠA: Dačić o današnjem sramotnom ispadu dela opozicije
Foto: Nemanja Nikolić

predsednik sps

NIKADA SE NIJE DESILO DA SE NA SEDNICI NEKO OVAKO PONAŠA: Dačić o današnjem sramotnom ispadu dela opozicije

Politika -

Poslanik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će ta partija nastaviti da u Skupštini Srbije bude "konstruktivan faktor političke stabilnosti i državnog jedinstva", prenosi Beta.

Dačić, koji je predsednik SPS, je novinarima u Skupštini nakon konstitutivne sednice rekao da će SPS nastaviti partnerske odnose da Srpskom naprednom strankom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dodajući da očekuje nastavak saradnje i na parlamentarnom nivou i u formiranju izvršne vlasti.

- Želimo da damo doprinos državnim i nacionalnim interesima Srbije - rekao je Dačić.

On je naveo da je parlament konstituisan u zakonskom roku i da su počeli da teku rokovi za formiranje Vlade, pritom osuđujući ponašanje opozicionih poslanika na sednici, uz ocenu da "ova bruka u parlamentu nije bila potrebna".

- Ja sam u parlamentu od 1992. godine i zaista se nikada nije desilo da se neko na konstitutivnoj sednici ovako ponaša, uz transparente, povike, psovke i pretnje. Ko je imao primedbe na izbore, mogao je da to uradi u zakonskoj proceduri - naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, "ta priča je završena", a parlament treba u potpunosti da se konstituiše i okrene izazovima sa kojima se suočava Srbija - zakazivanju sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu i protivljenju predlogu da Ohridski sporazum postane deo pregovaračkog okvira Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.

- Time se značajno ugrožavaju naše evropske integracije - naveo je Dačić.

Dodao je da će SPS imati svoju poslaničku grupu sa Jedinstvenom Srbijom i drugim partnerima, koja će nositi ime "Ivica Dačić - premijer Srbije". Govoreći o primedbama što danas nije izabran predsednik Skupštine, Dačić je naveo da to nije presedan kako tvrdi opozicija, podsećajući da je, kada su socijalisti bili na vlasti sa Demokratskom strankom, funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izabrana na to mesto tek posle nekoliko meseci.

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track