"AGRESIVNA I NASILNA MANJINA NE MOŽE DA PONIŠTI IZBORNU VOLJU NARODA!" Politički analitičar: Ne postoji repriza 5. oktobra
Foto: Kurir

KURIR TV

"AGRESIVNA I NASILNA MANJINA NE MOŽE DA PONIŠTI IZBORNU VOLJU NARODA!" Politički analitičar: Ne postoji repriza 5. oktobra

Politika -

U Domu narodne skupštine danas je održana konstitutivna sednica koja označava početak 14. saziva parlamenta Srbije nakon obnove višestranačja. Na sednici su potvrđeni mandati svih 250 narodnih poslanika, a predsedavao je najstariji narodni poslanik, matematičar Stojan Radenović.

Ovaj saziv parlamenta obeležavaju i četvoro najmlađih poslanika, uz asistenciju generalnog sekretara narodne skupštine.

Konstitutivna sednica je sledila zakazivanje iste za danas od 10 časova, na kojoj su potvrđeni mandati novih poslanika, izabran predsednik i potpredsednici, imenovan generalni sekretar, kao i izbor članova radnih tela i stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

10:27

AGRESIVNA I NASILNA MANJINA NE MOŽE DA PONIŠTI IZBORNU VOLJU NARODA! Politički analitičar: Ne postoji repriza 5. oktobra

Predsedavajućem, profesoru Stojanu Radenoviću, pomogao je najmlađi poslanik sa četiri liste koje su osvojile najviše mandata, zajedno sa generalnim sekretarom Narodne skupštine.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je govorio na ovu temu.

Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir Televizija

- Agresivna i nasilna manjina ne može da poništi izbornu volju naroda. To nikada nije bio slučaj i neće biti slučaj ni sada. To što se u jednom delu javnosti prave neke analogije sa 1996. ili sa 2000. godinom, te analogije duboko promašuju smisao događaja iz prošlosti. Zato što ste tada imali osvojene pobede na izborima, ali i sukob vlasti i opozicije jer vlast nije bila spremna da prihvati ishod izbora koji je bio nepovoljan za nju. Dakle, ne postoji 5. oktobar bez 24. septembra. Ne postoji repriza tih događaja jer se narod opredelio da želi vladajuću koaliciju, tačnije pre svega SNS, a onda i SPS. Jer su naprednjaci sada samostalno ili u koaliciji sa socijalistima formiraju dosta stabilnu većinu. Imajući u vidu da je stranka vojvođanskih mađara spremna da učestvuje u formiranju većine - rekao je Vuk Stanković.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:04

Srbija protiv nasilja demonstrira nasilje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja